diumenge, 9 de maig del 2010

Què fa el PP contra la crisi econòmica?

El prestigiós periòdic britànic 'Financial Times' posa el País Valencià com a paradigma del col•lapse econòmic espanyol destacant que és un exemple de la "vella economia" basada en les "taronges, la Ford i el totxo", subratllant que la taxa d'atur està força per sobre de la mitjana de l’Estat. I és que el nostre País és el segon territori de l’Estat Espanyol on més augmenta l’atur, situant-nos amb 513.588 persones sense treball (a data de 6 d’abril); que representen un augment de l’1,30% al darrer més de març. Aquest augment és inferior al de març de 2009, però és el segon més alt de tota la nostra història. Així doncs, la taxa d’atur se situa ja en el 22,5% de la població activa valenciana, vora 4 punts per sobre de la mitjana estatal.
El nostres model econòmic actual està basat en la construcció. El poble valencià viu en un País on s’ha arrasat el territori verge i protegit, i on proliferen els blocs de vivendes sense acabar i els descampats amb fanals sense ocupar. A tot açò, cal sumar la ignorància del Govern de Paco Camps, que no prioritza els nostres diners públics, invertint-los en grans esdeveniments que no aporten cap benefici econòmic, com són, per exemple, la visita del Papa Benet XVI (on encara desconeixem les escandaloses xifres econòmiques malgastades pel PPCV), l’America’s Cup, el circuit interurbà de F1, Terra Mítica, Ciutat d’Arts i Ciències... A més, podem destacar que l’economia submergida del País Valencià ha ascendit fins un 24.3% del PIB, més de 24.700 milions d’euros anuals!
A casa nostra, 5.362 persones estan inscrites en les llistes de l’atur de l’oficina del SERVEF. Si tenim en compte que la població activa petrerina arriba als 14.050 treballadors, el percentatge d’atur a Petrer és de més del 40%. Mentrestant, la nostra alcaldia segueix gaudint de la pujada del 30% de sou que es regalaren a principi de legislatura, tot aprofitant-se de la seua majoria absoluta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada