dimecres, 21 de setembre del 2011

El BLOC-Compromís demana la redacció d'un Pla Integral de Joventut per a Petrer


- versió valencià-
Tal com vam proposar en el seu programa electoral, el regidor i portaveu del Grup Municipal del BLOC-Compromís per Petrer a l'Ajuntament, David Navarro, ha anunciat que presentarà una moció al pròxim Ple Ordinari per a demanar la redacció d'un Pla Integral de Joventut al municipi. Segons ha declarat Navarro, “tota la ciutadania té problemes, però des de les administracions cal tractar la problemàtica i les necessitats específiques dels i les joves”. A més, ha explicat que a les dificultats pròpies de la joventut, com a etapa de transició entre la infantesa i l'edat adulta, cal afegir els problemes d'inserció laboral amb l'actual context de crisi econòmica.
El regidor del BLOC-Compromís també ha aclarit que “no es tracta de planificar què ha de fer la regidoria de Joventut, sinó que s'ha anar molt més enllà”. Segons defensa el BLOC, les polítiques de joventut han de tenir un caràcter transversal i, per tant, el Pla Integral de Joventut que proposen hauria de ser interdepartamental. D'esta manera, la Regidoria de Joventut hauria de coordinar les accions dutes a terme per les diferents àrees de gestió municipal que afecten els joves per evitar que s'actue de forma aïllada. En paraules de Navarro, “esta coordinació pot ser molt positiva perquè amb els mateixos recursos econòmics i humans els i les joves podran beneficiar-se d'unes polítiques de joventut més sòlides”.
El BLOC, a més, considera que la redacció i el desenvolupament d'este Pla Integral de Joventut és totalment viable perquè ja existeix una experiència prèvia de coordinació interdepartamental a l'Ajuntament de Petrer, com és el Pla d'Igualtat entre Dones i Homes que implica la major part de les regidories. Així mateix, David Navarro també ha assenyalat que “el Pla ha de ser interinstitucional, és a dir, ha de tenir en compte els recursos oferits per a joves des de la Diputació, la Generalitat, l'INJUVE i la Unió Europea”. Per últim, el BLOC-Compromís considera fonamental que el Pla Integral de Joventut tinga un caràcter participatiu, ja que, segons ha manifestat Navarro, “una proposta així no es pot quedar tancada en les institucions, sinó que hem d'aconseguir la implicació dels joves del poble i del teixit associatiu. Per a aconseguir-ho, l'instrument perfecte és el Consell Local de la Joventut de Petrer, un òrgan que ja està reconegut pel Consell de la Joventut autonòmic i que cal potenciar”.
 
- versión castellano -
Tal y como propusieron en su programa electoral, el concejal y portavoz del Grupo Municipal del BLOC-Compromís per Petrer en el Ayuntamiento, David Navarro, ha anunciado que presentará una moción al próximo Pleno Ordinario para solicitar la redacción de un Plan Integral de Juventud para el municipio. Según ha declarado Navarro, “toda la ciudadanía tiene problemas, pero desde las administraciones debemos tratar la problemática y las necesidades específicas de las y los jóvenes”. Además, ha explicado que, a las dificultades propias de la juventud, como etapa de transición entre la infancia y la edad adulta, hay que añadir los problemas de inserción laboral a raíz del actual contexto de crisis económica.
El concejal del BLOC también ha aclarado que “no se trata de planificar simplemente lo que tiene de hacer la Concejalía de Juventud, sinó que nos referimos a ir más allá”. Según defensa el BLOC-Compromís, las políticas de juventud deben tener un carácter transversal y, por tanto, el Plan Integral de Juventud que propogan debería ser interdepartamental. De esta forma, la Concejalía de Juventud tendría de coordinar las acciones llevadas a cabo por las diferentes áreas de gestión municipal que afectan a los jóvenes con tal de evitar que se actúe de forma aislada. En palabras de Navarro, “esta coordinación puede ser muy positiva porque con los mismos recursos económicos y humanos los jóvenes podrán beneficiarse de unas políticas de juventud más sólidas”.
El BLOC, además, considera que la redacción y el desarrollo de este Plan Integral de Juventud es totalmente viable porque ya existe una experiencia previa de coordinación interdepartamental en el Ayuntamiento de Petrer, como es el Plan de Igualdad entre Mujeres y Hombres que implica a la mayor parte de las concejalías. Asimismo, David Navarro también ha señalado que “el Plan tiene que ser interinstitucional, es a decir, debe tener en cuenta los recursos ofrecidos para jóvenes desde la Diputación, la Generalitat, el INJUVE y la Unión Europea”. Por último, el BLOC-Compromís considera fundamental que el Plan Integral de Juventud tenga un carácter participativo, pues, según Navarro, “una propuesta así no se puede quedar cerrada en las instituciones, sinó que tenemos que conseguir la implicación de las y los jóvenes del pueblo y del teijido asociativo. Para conseguirlo, el instrumento perfecto es el Consejo Local de la Juventud de Petrer, un órgano que ya está reconocido por el Consejo de la Juventud autonómico y que debemos potenciar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada