divendres, 27 de gener del 2012

El BLOC-Compromís lamenta la negativa sistemàtica del PP a totes les propostes de l'oposició

- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís per Petrer ha valorat negativament l'actitud del Partit Popular en el ple ordinari de l'Ajuntament que va tenir lloc el passat dijous. En esta sessió, els dotze regidors del PP van aplicar una autèntica “negativa”, tal com ho ha definit el portaveu valencianista, David Navarro. “Van votar en contra de totes les propostes de l'oposició, en alguns casos amb arguments molt pobres. A més, els portaveus del PP, José Miguel Payá, Fermín García i Óscar Payá, van utilitzar un to hostil que en ocasions va fregar el menyspreu cap als grups de l'esquerra local”.
El primer exemple citat per Navarro ha sigut el rebuig del govern municipal conservador a la creació d'una Comissió Municipal del Transport Públic. “Per què no els preocupa el tema? No els importa que molta gent haja de recórrer sempre al vehicle privat per les deficiències del transport públic a Petrer?”. El portaveu del BLOC ha recordat que, arran dels impostos autonòmics establits pel govern valencià del Partit Popular, “les i els ciutadans del País Valencià tenim els combustibles més cars de tot Espanya, quan la renda per càpita valenciana està molt per davall de la mitjana espanyola”.
Des del BLOC-Compromís consideren que cal promocionar el transport públic tant per raons d'ecologia com d'economia. Segons ha manifestat David Navarro, “la proposta del BLOC no implicava cap gasto per a l'Ajuntament, ja que solament es tractava de crear un fòrum municipal on les i els usuaris pogueren aportar propostes de millora per al transport públic i des d'allí elevar-les a les administracions competents o a les empreses concessionàries. No tindrà més força una reclamació si té el suport d'un Ajuntament que si la firma solament un particular o una associació?”.
Un dels arguments del PP per a rebutjar la moció del BLOC va ser que «l'Ajuntament no té competències en matèria de transport públic». Navarro ha contestat que “això és una veritat a mitges i una veritat a mitges no és més que una mentida: en l'artícle 33 de la Llei 8/2010 de Règim Local Valencià que va aprobar el mateix Partit Popular en Les Corts s'inclou el transport públic com una compètencia dels municipis”. En este sentit, l'edil del BLOC-Compromís ha matitzat que “és cert que solament els municipis de més de 50.000 habitants, com Elda, estan obligats per llei a prestar el servici. No obstant això, mentre que l'Ajuntament de Petrer gasta quasi 200.000 € a l'any en l'ADESP per a polítiques actives d'ocupació que no són competència municipal, el PP es nega a crear una comissió sobre el transport públic que costaria 0 € a la hisenda local”.
Pel que fa a les mocions presentades pels altres dos partits de l'oposició, i a les quals el BLOC va donar el seu vot favorable, els valencianistes també lamenten l'actitud hostil i el NO del Partit Popular. En opinió de Navarro, “la proposta del PSOE d'establir un règim de lloguer amb dret a compra per a les vivendes de PROAGUAS en Petrer, que ara estan buides, era positiva i constructiva”. Així mateix, “també donem suport al 100% a la moció d'EU en contra de la política antisocial del govern valencià però, clar està, el PP va anteposar la seua ideologia política al benestar i als interesos del poble de Petrer”.
A pesar de tot, el regidor i portaveu municipal del BLOC-Compromís ha valorat positivament tres aspectes de l'última sessió plenària. D'una banda, es va adoptar per unanimitat una declaració institucional proposada pel BLOC, amb el suport d'EU, PSOE i PP, per a adherir-se a la commemoració del 35é aniversari de l'assassinat dels advocats laboralistes d'Atocha en gener de 1977. D'una altra banda, “després de la insistència del BLOC i altres grups de l'oposició, el regidor d'Urbanisme va anunciar que els informes de la Universitat d'Alacant sobre les cases-cova es posarien a disposició de les veïnes i veïns afectats, quan fins fa poc eixe mateix edil es negava a facilitar-los”. Per últim, Navarro ha mostrat la seua satisfacció per “la bona sintonia entre els tres grups de l'oposició, ja que, tenint el compte la falta de disposició del PP per a la transparència i la participació ciutadana, les diferents opcions de l'esquerra de Petrer hem de construir una alternativa progressista basada en el respecte mutu i la pluralitat”.

- versión castellano -
 El BLOC-Compromís lamenta la negativa sistemática del PP a todas las propuestas de la oposición
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís per Petrer ha valorado negativamente la actitud del Partido Popular en el pleno ordinario del Ayuntamiento celebrado el pasado jueves. En dicha sesión, los doce concejales del PP aplicaron un auténtica “negativa”, tal y como lo ha definido el portavoz valencianista, David Navarro. “Votaron en contra de todas las propuestas de la oposición, en algunos casos con argumentos muy pobres. Además, los portavoces del PP, José Miguel Payá, Fermín García y Óscar Payá, utilizaron un tono hostil que en ocasiones rozó el desprecio hacia los grupos de la izquierda local”.
El primer ejemplo citado por Navarro ha sido el rechazo del gobierno municipal conservador a la creación de una Comisión Municipal del Transporte Público. “¿Por qué no les preocupa el tema? ¿No les importa que mucha gente tenga que recurrir siempre al vehículo privado por las deficiencias del transporte público en Petrer?”. El portavoz del BLOC ha recordado que, a raíz de los impuestos autonómicos establecidos por el gobierno valenciano del Partido Popular, “las y los ciudadanos del País Valenciano tenemos los combustibles más caros de toda España, cuando la renta per cápita valenciana está muy por debajo de la media española”.
Desde el BLOC-Compromís consideran que es necesario promocionar el transporte público tanto por razones de ecología como de economía. Según ha manifestado David Navarro, “la propuesta del BLOC no implicaba ningún gasto para el Ayuntamiento, ya que sólo se trataba de crear un foro municipal donde las y los usuarios pudiesen aportar propuestas de mejora para el transporte público y desde allí elevarlas a las administraciones competentes o a las empresas concesionarias. ¿No tendrá más fuerza una reclamación si tiene el apoyo de un Ayuntamiento que si la firma sólo un particular o una asociación?”.
Uno de los argumentos del PP para rechazar la moción del BLOC fue que «el Ayuntamiento no tiene competencias en materia de transporte público». Navarro ha respondido que “eso es una verdad a medias y una verdad a medias no es más que una mentira: en el artículo 33 de la Ley 8/2010 de Régimen Local Valenciano que aprobó el propio Partido Popular en Les Corts se recoge el transporte público como una competencia de los municipios”. En este sentido, el edil del BLOC-Compromís ha matizado que “es cierto que sólo los municipios de más de 50.000 habitantes, como Elda, están obligados por ley a prestar el servicio. Sin embargo, mientras que el Ayuntamiento de Petrer gasta casi 200.000 € al año en la ADESP para políticas activas de empleo que no son competencia municipal, el PP se niega a crear una comisión sobre el transporte público que costaría 0 € a la maltrecha hacienda local”.
En lo que respecta a las mociones presentadas por los otros dos partidos de la oposición, y a las que el BLOC dio su voto favorable, los valencianistas también lamentan la actitud hostil y el NO del Partido Popular. En opinión de Navarro, “la propuesta del PSOE de establecer un régimen de alquiler con derecho a compra para las viviendas de PROAGUAS en Petrer, que ahora están vacías, era positiva y constructiva”. Asimismo, “también apoyamos al 100 % la moción de EU en contra de la política antisocial del gobierno valenciano pero, claro está, el PP antepuso su ideología política al bienestar y los intereses del pueblo de Petrer”.
A pesar de todo, el concejal y portavoz municipal del BLOC-Compromís ha valorado positivamente tres aspectos de la última sesión plenaria. Por un lado, se adoptó por unanimidad una declaración institucional propuesta por el BLOC, con el apoyo de EU, PSOE y PP, para adherirse a la conmemoración del 35.º aniversario del asesinato de los abogados laboralistas de Atocha en enero de 1977. Por otro, “tras la insistencia del BLOC y otros grupos de la oposición, el concejal de Urbanismo anunció que los informes de la Universidad de Alicante sobre las casas-cueva se pondrían a disposición de las vecinas y vecinos afectados, cuando hasta hace poco ese mismo edil se negaba a facilitarlos”. Por último, Navarro ha mostrado su satisfacción por “la buena sintonía entre los tres grupos de la oposición, ya que viendo lo poco que le gusta al PP la transparencia y la participación ciudadana, las diferentes opciones de la izquierda de Petrer debemos construir una alternativa progresista basada en el respeto mutuo y la pluralidad”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada