dimecres, 19 de setembre del 2012

El BLOC-Compromís demana alternatives d'ocupació després de la supressió de PAMER, EMCORP i Salari Jove

- versió valencià -
El portaveu del grup municipal BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer, David Navarro, ha criticat la supressió per part de la Generalitat dels programes d'ocupació PAMER, EMCORP i Salari Jove de la qual han informat recentment diversos mitjans de comunicació. Navarro ha destacat que estos programes «oferien a desocupats la possibilitat de treballar durant uns mesos i, especialment en el cas del Salari Jove, permetien a joves amb formació superior adquirir experiència professional».
També des del punt de vista institucional, l'edil valencianista ha recordat que «Petrer es beneficiava com a municipi de l'aplicació d'estos programes perquè les persones contractades es posaven al servei de l'Ajuntament i dels serveis públics».
Entre 2008 i 2011 un total de 144 persones van accedir a una ocupació temporal a través del PAMER, l'EMCORP i el Salari Jove, segons dades facilitades per la mateixa regidora de Desenvolupament Econòmic en resposta a una pregunta que el BLOC-Compromís va plantejar en el ple municipal, la qual cosa suposa un 26% del total de llocs de treball que l'Agència per al Desenvolupament Econòmic i Social de Petrer -ADESP- va gestionar durant este període. Per això, el portaveu del BLOC-Compromís ha manifestat que «l'Ajuntament ha dedicat molts recursos a l'ADESP, però ara les retallades de la Generalitat redueixen notablement la capacitat d'esta agència per a crear ocupació a Petrer».
Navarro també ha lamentat que «el Partit Popular es dedique a negar l'evidència, en comptes de cercar alternatives». Així, el regidor del BLOC-Compromís ha mostrat la seua incomprensió per «les maniobres de confusió del PP». Segons Navarro, la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pepa Villaplana, va informar al Consell Rector de l'ADESP que ella mateixa i l'alcalde Pascual Díaz s'havien entrevistat amb el secretari autonòmic competent el passat 5 de setembre, qui els havia confirmat que durant 2012 no hi hauria ni PAMER, ni EMCORP, ni Salari Jove. «Aleshores, per què el 12 de setembre la Sra. Villaplana va declarar a un mitjà de comunicació local que confiava “en que todavía anuncien algo”?».
Des del BLOC-Compromís apunten que darrere d'esta cancel·lació dels programes d'ocupació està «el caos financer de la Generalitat provocat per la mala gestió del PP i un finançament autonòmic insuficient per al País Valencià, les mateixes causes que provoquen tots els impagaments de subvencions i ajudes socials corresponents a 2010 i 2011». Davant d'esta situació, Navarro ha instat el Partit Popular de Petrer a «buscar alternatives o exigir-les a les administracions competents, en compte de confondre i alimentar falses esperances».
El regidor del BLOC-Compromís ha admés que «segurament és molt difícil o quasi impossible que l'Ajuntament de Petrer puga impulsar un pla propi alternatiu als suprimits per la Generalitat, a causa de la difícil situació de la hisenda municipal». No obstant això, ha posat exemples d'altres entitats com el pla “La Dipu et beca” de la Diputació de València, gràcies al qual 3.100 joves de la província de València s'han beneficiat d'una beca de 1.000 € per a fer pràctiques als ajuntaments, així com els convenis en matèria d'ocupació juvenil que han signat l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i les diputacions de València i Castelló.
«El BLOC-Compromís és contrari a l'organització del territori en províncies i les seues corresponents diputacions, però ja que al PP li agrada tant este “sistema provincial”, per què no busca alguna alternativa als plans d'ocupació suprimits per la Generalitat? Creiem que és una discriminació i un greuge comparatiu que joves d'altres territoris del País Valencià es puguen beneficiar de beques similars en certa manera a les de l'extint Salari Jove, mentre que la gent de Petrer i de la nostra comarca no té estes mateixes oportunitats», ha manifestat Navarro.

- versión castellano -
El BLOC-Compromís pide alternativas de empleo tras la supresión de PAMER, EMCORP y Salari Jove
El portavoz del grupo municipal BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer, David Navarro, ha criticado la supresión por parte de la Generalitat de los programas de empleo PAMER, EMCORP y Salari Jove de la que han informado recientemente varios medios de comunicación. Navarro ha destacado que estos programas «ofrecían a desempleados la posibilidad de trabajar durante unos meses y, especialmente en el caso del Salari Jove, permitían a jóvenes con formación superior adquirir experiencia profesional».
También desde el punto de vista institucional, el edil valencianista ha recordado que «Petrer se beneficiaba como municipio de la aplicación de estos programas porque las personas contratadas se ponían al servicio del Ayuntamiento y de los servicios públicos».
Entre 2008 y 2011 un total de 144 personas accedieron a un empleo temporal a través del PAMER, el EMCORP y el Salari Jove, según datos facilitados por la propia concejala de Desarrollo Económico en respuesta a una pregunta que el BLOC-Compromís planteó en el pleno municipal, lo que supone un 26 % del total de puestos de trabajo que la Agencia para el Desarrollo Económico y Social de Petrer (ADESP) gestionó durante ese período. Por ello, el portavoz del BLOC-Compromís ha manifestado que «el Ayuntamiento ha dedicado muchos recursos a la ADESP, pero ahora estos recortes de la Generalitat reducen notablemente la capacidad de esta agencia para crear empleo en Petrer».
Navarro también ha lamentado que «el Partido Popular se dedique a negar la evidencia, en vez de buscar alternativas». Así, el concejal del BLOC-Compromís ha mostrado su incomprensión por «las maniobras de confusión del PP». Según Navarro, la concejala de Desarrollo Económico, Pepa Villaplana, informó al Consejo Rector de la ADESP de que ella misma y el alcalde Pascual Díaz se habían entrevistado con el secretario autonómico competente el pasado 5 de septiembre y éste les había confirmado que durante 2012 no habría ni PAMER, ni EMCORP, ni Salari Jove. «Entonces, ¿por qué el 12 de septiembre la Sra. Villaplana declaró a un medio de comunicación local que confiaba “en que todavía anuncien algo”?».
Desde el BLOC-Compromís apuntan a que detrás de esta cancelación de los programas de empleo está «el caos financiero de la Generalitat provocado por la mala gestión del PP y una financiación autonómica insuficiente para el País Valenciano, las mismas causas que provocan todos los impagos de subvenciones y ayudas sociales correspondientes a 2010 y 2011». Ante esta situación, Navarro ha instado al Partido Popular de Petrer a «buscar alternativas o exigirlas a las administraciones competentes, en vez de confundir y alimentar falsas esperanzas».
El concejal del BLOC-Compromís ha admitido que «seguramente es muy difícil o casi imposible que el Ayuntamiento de Petrer pueda impulsar un plan propio alternativo a los suprimidos por la Generalitat, dada la difícil situación de la hacienda municipal». Sin embargo, ha puesto ejemplos de otras entidades como el plan “La Dipu te beca” de la Diputación de Valencia, gracias al cual 3.100 jóvenes de la provincia de Valencia se han beneficiado de una beca de 1.000 € para hacer prácticas en los ayuntamientos, así como los convenios en materia de empleo juvenil que han firmado el Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) y las diputaciones de Valencia y Castellón.
«El BLOC-Compromís es contrario a la organización del territorio en provincias y sus correspondientes diputaciones, pero ya que al PP le gusta tanto este “sistema provincial”, ¿por qué no busca alguna alternativa a los planes de empleo suprimidos por la Generalitat? Creemos que es una discriminación y un agravio comparativo que jóvenes de otros territorios del País Valenciano se puedan beneficiar de becas similares en cierto modo a las del extinto Salari Jove, mientras que la gente de Petrer y de nuestra comarca no tiene estas mismas oportunidades», ha manifestado Navarro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada