dimarts, 30 d’octubre del 2012

El BLOC-Compromís critica el “doble discurs” del PP i proposarà mesures de transparència

- versió valencià -
El portaveu municipal del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha criticat el «doble discurs» del Partit Popular sobre les inversions per al territori valencià en els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2013. Així mateix, també ha anunciat que este grup polític presentarà també esmenes als Pressupostos de la Generalitat i proposarà mesures de transparència de cara als pressupostos municipals de Petrer per a 2013.
El passat 25 d'octubre el ple de l'Ajuntament de Petrer va aprovar per unanimitat una moció del BLOC-Compromís que demanava un tracte just per al País Valencià en els Pressupostos Generals de l'Estat, ja que la inversió mitjana prevista per cada valencià està un 43% per davall de la mitjana espanyola, mentre que altres comunitats autònomes, com Galícia i Castella-Lleó, dupliquen i quasi tripliquen esta mitjana estatal, respectivament. En este sentit, Navarro ha recordat que «en cap moment demanem privilegis, sinó igualtat i situar-nos en la mitjana estatal d'inversió».
Segons ha explicat l'edil valencianista, tant Esquerra Unida com el PSOE van donar suport a la moció del BLOC-Compromís des del primer moment, però van haver fer concessions per a aconseguir el vot favorable del PP, com ara «substituir el terme “discriminació” per “desequilibri” o ometre qualsevol referència al deute històric -els diners invertits de menys al País Valencià durant els últims anys-».
«No vam tenir inconvenient a suavitzar el redactat de la moció del BLOC-Compromís, encara que reivindicàvem el mateix que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana quan estava en l'oposició i el PSOE en el Govern d'Espanya», ha manifestat Navarro. De fet, el propi president de la Generalitat, Alberto Fabra, va prometre en les Corts Valencianes exigir 144 milions d'euros d'inversió addicionals.
No obstant això, a l'hora de la veritat, en el Congrés dels Diputats, que és on vertaderament es decideix, el Partit Popular tan sols ha presentat una esmena per valor de 100.000 € per al tren Xàtiva-Alcoi, «una xifra ridícula comparada amb els 144 milions d'euros promesos per Fabra» en paraules de Navarro.
Si bé el PSOE ha presentat esmenes per valor de 150 milions d'euros, «les esmenes presentades per Compromís equivalen a més de 400 milions d'euros, no per a demanar cap privilegi, sinó simplement perquè és la quantitat necessària per a equilibrar-nos amb la mitjana estatal d'inversió».
D'altra banda, Navarro ha anunciat que el grup municipal del BLOC-Compromís per Petrer també participarà en la presentació d'esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana, el projecte dels quals ha sigut presentat hui mateix pel Consell. «Defensarem els projectes que, des del nostre punt de vista, mereix el poble de Petrer i la comarca del Vinalopó». Per exemple, el portaveu del BLOC-Compromís s'ha referit l'ampliació del C.P. Virrey Poveda i del Centre de Salut Petrer II.
Així mateix, i de cara a l'elaboració dels pressupostos municipals per a 2013, David Navarro ha anunciat que el BLOC-Compromís proposarà mesures de transparència com les que està impulsant esta formació política en municipis on té l'alcaldia, com Tavernes de la Valldigna, o forma part del govern local, com en Alcoi. Entre estes, ha destacat «la publicació dels pressupostos municipals i dels salaris dels representants polítics en la pàgina web municipal». El grup municipal del BLOC-Compromís detallarà estes mesures més endavant i probablement les elevarà al ple en forma de moció.

 - versión castellano -
El BLOC-Compromís critica el “doble discurso” del PP y propondrá medidas de transparencia
El portavoz municipal del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha criticado el «doble discurso» del Partido Popular sobre las inversiones para el territorio valenciano en los Presupuestos Generales del Estado del año 2013. Asimismo, también ha anunciado que este grupo político presentará también enmiendas a los Presupuestos de la Generalitat y propondrá medidas de transparencia de cara a los presupuestos municipales de Petrer para 2013.
El pasado 25 de octubre el pleno del Ayuntamiento de Petrer aprobó por unanimidad una moción del BLOC-Compromís que pedía un trato justo para el País Valenciano en los Presupuestos Generales del Estado, ya que la inversión media prevista por cada valenciano está un 43% por debajo de la media española, mientras que otras comunidades autónomas, como Galicia y Castilla-León, duplican y casi triplican dicha media estatal, respectivamente. En este sentido, Navarro ha recordado que «en ningún momento pedimos privilegios, sino igualdad y situarnos en la media estatal de inversión».
Según ha explicado el edil valencianista, tanto Esquerra Unida como el PSOE apoyaron la moción del BLOC-Compromís desde el primer momento, pero hubo que realizar concesiones para conseguir el voto favorable del PP, tales como «sustituir el término “discriminación” por “desequilibrio” u omitir cualquier referencia a la deuda histórica -el dinero invertido de menos en el País Valenciano durante los últimos años-».
«No tuvimos inconveniente en suavizar el redactado de la moción del BLOC-Compromís, a pesar de que reivindicábamos lo mismo que el Partido Popular de la Comunidad Valenciana cuando estaba en la oposición y el PSOE en el Gobierno de España», ha manifestado Navarro. De hecho, el propio presidente de la Generalitat, Alberto Fabra, prometió en Les Corts Valencianes exigir 144 millones de euros de inversión adicionales.
Sin embargo, a la hora de la verdad, en el Congreso de los Diputados, que es donde verdaderamente se decide, el Partido Popular tan sólo ha presentado una enmienda por valor de 100.000 € para el tren Xàtiva-Alcoi, «una cifra ridícula comparada con los 144 millones de euros prometidos por Fabra» en palabras de Navarro.
Si bien el PSOE ha presentado enmiendas por valor de 150 millones de euros, «las enmiendas presentadas por Compromís ascienden a más de 400 millones de euros, no para pedir ningún privilegio, sino simplemente porque es la cantidad necesaria para equilibrarnos con la media estatal de inversión».
Por otra parte, Navarro ha anunciado que el grupo municipal del BLOC-Compromís per Petrer también participará en la presentación de enmiendas a los presupuestos de la Generalitat Valenciana, cuyo proyecto ha sido presentado hoy mismo por el Consell. «Defenderemos los proyectos que, a nuestro juicio, merece el pueblo de Petrer y la comarca del Vinalopó». A modo de ejemplo, el portavoz del BLOC-Compromís ha citado la ampliación del C.P. Virrey Poveda y del Centro de Salud Petrer II.
Asimismo, y de cara a la elaboración de los presupuestos municipales para 2013, David Navarro ha anunciado que el BLOC-Compromís propondrá medidas de transparencia como las que está impulsando esta formación política en municipios donde tiene la alcaldía, como Tavernes de la Valldigna, o forma parte del gobierno local, como enAlcoi. Entre éstas, ha destacado «la publicación de los presupuestos municipales y de los sueldos de los representantes políticos en la página web municipal». El grupo municipal del BLOC-Compromís detallará estas medidas más adelante y probablemente las elevará al pleno en forma de moción.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada