dimecres, 12 de novembre del 2014

BLOC-Compromís no signarà un xec en blanc sobre els Pressupostos Municipals

- versió valencià -
El portaveu de BLOC-Compromís en l'Ajuntament de Petrer ha afirmat que el seu grup dóna la benvinguda al diàleg i a la negociació sobre els Pressupostos Municipals per a 2015 però adverteix que «Compromís no signarà un xec en blanc». Així mateix, David Navarro ha contestat a alguna de les declaracions realitzades este dimarts per Fermín García (PP), regidor d'Hisenda.
«Ens congratulem que el govern local haja fet cas a la nostra petició de començar a treballar en els Pressupostos i, per descomptat, anem a participar en les negociacions, però que este canvi d'actitud s'haja teatralitzat així just sis mesos abans de les eleccions fa olor sospitosament a electoralisme», ha declarat Navarro.
D'altra banda, l'edil de BLOC-Compromís considera convenient puntualitzar algunes afirmacions del regidor d'Hisenda. De les paraules de Fermín García davant els mitjans de comunicació es dóna a entendre que el PP està obert a negociar els pressupostos globalment però, segons Navarro, «la realitat dins de la reunió ha sigut diferent: els populars ens han deixat clar que el marge de negociació es redueix a una xifra de 800.000 € per a inversions o per a complementar altres partides».
«Eixos 800.000 € equivalen a menys del 4% del pressupost municipal, que en 2015 rondarà els 22 milions d'euros. Resulta com a mínim curiós que el PP, en debats anteriors sobre els pressupostos, s'ha burlat reiteradament de les esmenes presentades per l'oposició, amb l'argument fal·laç que només plantejàvem alternatives per a un percentatge molt reduït dels comptes públics. No obstant açò, ara resulta que negociar amb la resta de grups menys del 4% de l'import total dels pressupostos sí ho anuncien a so de bombo i platerets i argumentaran que hem de votar a favor en el ple», ha opinat el regidor valencianista.
Pel que fa al ple, BLOC-Compromís ha reiterat la seua petició que els Pressupostos Municipals de 2015 s'incloguen en l'Ordre del Dia de la sessió ordinària del mes de desembre, prevista per al dia 18 d'eixe mes. «El PP ens ha deixat caure en la reunió de la Comissió d'Hisenda que els pressupostos podrien anar al ple del 27 de novembre. Estem totalment en desacord perquè açò ens deixaria només dos setmanes per a negociar els pressupostos. Tot este “diàleg i consens” al qual ara s'ha apuntat el PP no es pot despatxar en amb en quinze dies», ha sentenciat Navarro.
Sobre el contingut dels pressupostos, el regidor de BLOC-Compromís ha explicat que el PP no ha posat ni un sol paper sobre la taula, limitant-se a informar que el pressupost serà continuista en totes les partides, a excepció dels 800.000 € que el govern local està obert a negociar amb l'oposició.
Per la seua banda, Navarro ha demanat a la Comissió d'Hisenda que s'habiliten formes de participació ciutadana perquè les veïnes i els veïns de Petrer puguen aportar propostes d'inversions o altres despeses. «El PP ha contestat que a través de cada grup polític, la gent pot participar. Dubte que els interesse molt la participació ciutadana en matèria de pressupostos quan volien ventilar tota la negociació en quinze dies», ha conclòs el portaveu de BLOC-Compromís.

- versión castellano -
BLOC-Compromís no firmará un cheque en blanco sobre los Presupuestos Municipales
El portavoz de BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer ha afirmado que su grupo da la bienvenida al diálogo y a la negociación sobre los Presupuestos Municipales para 2015 pero advierte de que «Compromís no firmará un cheque en blanco». Asimismo, David Navarro ha contestado a alguna de las declaraciones realizadas este martes por Fermín García (PP), concejal de Hacienda.
«Nos congratulamos de que el gobierno local haya hecho caso a nuestra petición de empezar a trabajar en los Presupuestos y, por supuesto, vamos a participar en las negociaciones, pero que este cambio de actitud se haya teatralizado así justo seis meses antes de las elecciones huele sospechosamente a electoralismo», ha declarado Navarro.
Por otra parte, el edil de BLOC-Compromís considera conveniente puntualizar algunas afirmaciones del concejal de Hacienda. De las palabras de Fermín García ante los medios de comunicación se da a entender que el PP está abierto a negociar los presupuestos globalmente pero, según Navarro, «la realidad dentro de la reunión ha sido diferente: los populares nos han dejado claro que el margen de negociación se reduce a una cifra de 800.000 € para inversiones o para complementar otras partidas».
«Esos 800.000 € equivalen a menos del 4 % del presupuesto municipal, que en 2015 rondará los 22 millones de euros. Resulta cuanto menos curioso que el PP, en debates anteriores sobre los presupuestos, se ha burlado reiteradamente de las enmiendas presentadas por la oposición, con el argumento falaz de que sólo planteábamos alternativas para un porcentaje muy reducido de las cuentas públicas. Sin embargo, ahora resulta que negociar con el resto de grupos menos del 4 % del importe total de los presupuestos sí lo anuncian a bombo y platillo y argumentarán que tenemos que votar a favor en el pleno», ha opinado el concejal valencianista.
En lo que respecta al pleno, BLOC-Compromís ha reiterado su petición de que los Presupuestos Municipales de 2015 se incluyan en el Orden del Día de la sesión ordinaria del mes de diciembre, prevista para el día 18 de ese mes. «El PP nos ha dejado caer en la reunión de la Comisión de Hacienda que los presupuestos podrían ir al pleno del 27 de noviembre. Estamos totalmente en desacuerdo porque eso nos dejaría sólo dos semanas para negociar los presupuestos. Todo este “diálogo y consenso” al que ahora se ha apuntado el PP no se puede despachar en apenas quince días», ha sentenciado Navarro.
Sobre el contenido de los presupuestos, el concejal de BLOC-Compromís ha explicado que el PP no ha puesto ni un sólo papel sobre la mesa, limitándose a informar de que el presupuesto será continuista en todas las partidas, a excepción de los 800.000 € que el gobierno local está abierto a negociar con la oposición.
Por su parte, Navarro ha solicitado a la Comisión de Hacienda que se habiliten cauces de participación ciudadana para que las vecinas y los vecinos de Petrer puedan aportar propuestas de inversiones u otros gastos. «El PP ha respondido que a través de cada grupo político, la gente puede participar. Dudo que les interese mucho la participación ciudadana en materia de presupuestos cuando querían ventilar toda la negociación en quince días», ha concluido el portavoz de BLOC-Compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada