dimecres, 23 de febrer del 2011

El BLOC aposta pel transport interurbà i es desmarca del bus guiat


El secretari local del BLOC-Compromís per Petrer i candidat a les eleccions municipals, David Navarro, ha donat a conéixer les propostes d'este partit en matèria de transport. Primerament, el màxim responsable de la formació progressista s'ha mostrat contrari al projecte del Tram Elda-Petrer o Bus Guiat, del qual tant s'ha parlat en les últimes setmanes, i ha manifestat que "estem totalment en contra d'obres faraòniques com les del famós Bus Guiat, promogudes per l'autopropagandisme del Partit Popular, perquè és inadmissible que es pressuposten 35 milions d'euros en este projecte, quan les necessitats reals de la població en matèria de transport són d'altres ben diferents. A açò, hem de sumar l'absència d'una xarxa ferroviària de rodalies a la Comarca del Vinalopó Mitjà i l'encariment dels preus en el transport universitari a causa de la retallada de les ajudes per este concepte en un 35%, respecte a l'exerci anterior, realitzada pel Govern de la Generalitat".
És per això, que el BLOC aposta per potenciar, incentivar i consolidar el transport públic interurbà i ha reclamat a l'equip de govern estudiar altres alternatives econòmicament més assequibles indicant que "hem de conservar i millorar l'estació de tren d'Elda-Petrer amb un servei de rodalies, així com el pas de l'alta velocitat a preus raonables, ja que el fet de què comarques com la del Vinalopó, amb el nucli de població que tenen, solament compten amb trens regionals, és una cosa impensable en altres països europeus. De la mateixa manera, sol·licitem un estudi ferroviari per a la implantació d'una xarxa de trens de rodalies amb les vies que queden lliures per a este tipus de trens amb el pas de l'AVE".
Pel que fa al servei de transport en autobús, David Navarro considera que hi ha que millorar el transport urbà i, sobretot, la freqüència amb la que circula, aspecte este inclòs en el plec de condicions i que, segons el representant del BLOC-Compromís per Petrer, no s'està complint. En este sentit, Navarro ha suggerit "buscar fòrmules socials i crear tarifes especials, més barates per a joves, desocupats i jubilats, ja que, actualment, per a trajectes a Alacant i Elx, no hi ha descomptes per estos serveis. Quant a la retallada de les subvencions al transport universitari duta a terme pel PP en la Generalitat Valenciana, exigim al nostre Ajuntament que s'involucre dirèctament en la gestió d'este servei, perquè, ara per ara, l'alumnat universitari solament es beneficia de descomptes per eixes subvencions per al campus d'Alacant, però no per al d'Elx, amb la qual cosa, resulta impossible mantenir el transport universitari si no es disposa de les subvencions o de dotacions adequades. Així mateix, existeixen molts estudiants que cursen Formació Professional en centres de tota la comarca, els quals presenten les mateixes carències per al seu desplaçament".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada