dijous, 10 de març del 2011

El BLOC-Compromís per Petrer reivindica la conciliació de la vida familiar i laboral

Este dimarts dia 8 de març s'ha celebrat el Dia Internacional de les Dones. Amb motiu d'esta commemoració, el candidat a les eleccions municipals del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha destacat la importància del 8 de març de 2011, ja que enguany és el centenari del primer Dia de la Dona i també fa 80 anys que la II Republicà va reconèixer el dret a votar de les dones.
No obstant això, en paraules de Navarro,  «tot i que la Constitució i la legislació vigent reconeguen la igualtat de gènere, encara resta molt a fer perquè esta igualtat siga efectiva». Per exemple, el candidat municipal del BLOC s'ha referit a la denúncia de la Intersindical Valenciana, segons la qual les dones valencianes cobren un 28 % menys que els homes per les mateixes faenes. 
«Com a via cap a la igualtat efectiva, el BLOC-Compromís per Petrer considera que cal promoure la conciliació de la vida familiar i laboral, amb mesures com la iniciativa legislativa popular a favor de l'escolarització dels xiquets de 0 a 3 anys», ha declarat Navarro. A més, el candidat del BLOC ha anunciat que gràcies a la pròrroga concedida per la Junta Electoral, esta formació política continuarà arreplegant signatures per a la ILP fins al 5 de maig, «amb l'objectiu de reivindicar la creació de més places públiques en escoles infantils de 0 a 3 anys».
Per últim, David Navarro ha informat que la llista del BLOC-Compromís per Petrer tindrà una forta presència de dones, tant treballadores com estudiants. La candidatura completa serà presentada en un acte públic el pròxim diumenge 27 de març.

Este martes 8 de marzo se ha celebrado el Dia Internacional de la Mujer. Con motivo de esta conmemoración, el candidato a las elecciones municipales del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha destacado la importancia del 8 de marzo de 2011, ya que este año es el centenario del primer Día de la Mujer y también hace 80 años desde que la II República reconoció el derecho a votar de las mujeres.
No obstante, en palabras de Navarro,  «aunque la Constitución y la legislación vigente reconozcan la igualdad de género, aún queda mucho que hacer para que esta igualdad sea efectiva». Por ejemplo, el candidato municipal del BLOC ha hecho referencia a la denuncia de la Intersindical Valenciana, según la cual las mujeres valencianas cobran un 28 % menos que los hombres por los mismos trabajos. 
«Como vía hacia la igualdad efectiva, el BLOC-Compromís per Petrer considera que  hay que promover la conciliación de la vida familiar y laboral, con medidas como la iniciativa legislativa popular a favor de la escolarización de los niños de 0 a 3 años», ha declarado Navarro. Además, el candidato del BLOC ha anunciado que gracias a la prórroga concedida por la Junta Electoral, esta formación política continuará recogiendo firmas para la ILP hasta el 5 de mayo, «con el objetivo de reivindicar la creación de más plazas públicas en escuelas infantiles de 0 a 3 años».
Por último, David Navarro ha informado de que la lista del BLOC-Compromís per Petrer tendrá una fuerte presencia de mujeres, tanto trabajadoras como estudiantes. La candidatura completa será presentada en un acto público el próximo domingo 27 de marzo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada