dimecres, 6 d’abril del 2011

El BLOC-Compromís per Petrer demana mesures de suport a tots els models de família

Després de l’aprovació de la Llei Valenciana de la Custòdia Compartida el passat 24 de març a les Corts Valencianes, el BLOC-Compromís per Petrer ha volgut manifestar la seua satisfacció perquè, en paraules del cap de llista local, David Navarro, “esta llei és un pas important per a trencar els rols masclistes pels quals correspon sempre a la dona encarregar-se dels fills en este tipus de situacions”. Segons el que ha explicat Navarro, el BLOC ha fet pressió al parlament autonòmic des de fa mesos i, finalment, s’ha aconseguit aprovar esta llei abans d’acabar la legislatura. La norma estableix que, en casos de divorci o separació, la custòdia dels fills serà preferentment compartida, sempre que no hi haja acord en un altre sentit, indicis de violència familiar o altres causes objectives.
Pel que fa al context local, el candidat a les eleccions municipals pel BLOC ha declarat que “una de les propostes de la candidatura BLOC-Compromís per Petrer és la necessitat d’un major suport de l’Ajuntament als diferents models de família. Si en la situació actual de crisi econòmica moltes famílies tenen dificultats, tot és fa encara més difícil per a les famílies nombroses i les monoparentals”.
Per això, Navarro ha indicado que “el BLOC demanarà l’establiment de més mesures de suport a les famílies nombroses, així com l’extensió d’estos beneficis socials a les famílies monoparentals, seguint així les polítiques avançades en matèria de Benestar Social dels països nòrdics”.

Tras la aprobación de la Ley Valenciana de la Custodia Compartida el pasado 24 de marzo en las Cortes Valencianas, el BLOC-Compromís per Petrer ha querido manifestar su satisfacción porque, en palabras del cabeza de lista local, David Navarro, “esta ley es un paso importante para romper con los roles machistas por los que corresponde siempre a la mujer hacerse cargo de los hijos en este tipo de situaciones”. Según lo que ha explicado Navarro, el BLOC ha ejercido presión en el parlamento autonómico desde hace meses y, finalmente, se ha conseguido aprobar esta ley antes de acabar la legislatura. La norma establece que, en casos de divorcio o separación, la custodia de los hijos será preferentemente compartida, siempre que no haya acuerdo en otro sentido, indicios de violencia familiar u otras causas objetivas.
En cuanto al contexto local, el candidato a las elecciones municipales por el BLOC, ha declarado que “una de las propuestas de la candidatura del BLOC-Compromís per Petrer es la necesidad de un mayor apoyo por parte del Ayuntamiento a los diferentes modelos de familia. Si en la situación actual de crisis económica muchas familias tienen dificultades, resulta todavía mas difícil para las familias numerosas y las monoparentales”.
Por todo ello, Navarro ha indicado que “el BLOC solicitará el establecimiento de mas medidas apoyo a las familias numerosas, así como la extensión de estos beneficios sociales a las familias monoparentales, siguiendo así les políticas avanzadas en materia de Bienestar Social de los paises nórdicos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada