dimecres, 13 de juliol del 2011

El BLOC-Compromís exigeix major transparència en la problemàtica de les cases-cova

El regidor del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha comparegut en roda de premsa per a tractar, per primera vegada, i ja en qualitat d'edil de l'ajuntament, l'assumpte de les cases-cova, assumpte que el grup habia deixat aparcat en pre-campanya i campanya “per respecte als veïns i veïnes afectades, i per evitar la demagògia que sí han anat utilitzant la resta de grups polítics”.
Navarro ha qüestionat la labor del govern municipal en la gestió d'este problema, al que ha exigit una “major transparència” al haver “assumptes que no estan clars”, com el cost de l'informe elaborat pel grup d'investigació d'Ingenyeria de Terreny i les seues Estructures (InTerEs) de la Universitat d'Alacant. I és que, referent a esta qüestió, l'edil exposa que "tal com es pot consultar en la memòria de la redacció de "l'informe tècnic per a esbrinar les causes de les filtracions de aigua i dels danys observats a la vessant Nord del Castell de Petrer, Alacant", dirigit per l'enginyer Manuel Cerdá Antón, el cost de l'informe está valorat en 16.162,50 Euros. Acò no és ni la meitat del cost anunciat per l'ajuntament, que l'estimava en 40.000 Euros". Davant d'esta substancial diferència, Navarro ha sol·licitat a l'alcalde de la localitat, Pascual Díaz, que concrete el cost real d'eixe informe, ja que les dades, segons ha assenyalat l'edil del BLOC, són “incoherents”.
D'una altra banda, el regidor ha valorat l'ajuda de 250 Euros que l'Ajuntament de Petrer va acordar oferir als veïns afectats pel desallotjament de les seues cases-cova. En este sentit, Navarro estima “insuficient esta xifra, sobre tot per aquelles famílies amb rendes més baixes, tenint en compte que el lloguer d'una vivenda sol sobrepassar eixa quantitat econòmica. L'alcalde ha de revisar eixa ajuda”, ha assenyalat l'edil, qui també ha denunciat que "solament cinc veïns han rebut de moment eixa prestació".
David Navarro també ha exigit explicacions a Díaz sobre els desallotjaments produïts fa unes setmanes, ja que, segons l'edil, “hi ha veïns que asseguren que les seues cases no han sigut inspeccionades ni pels tècnics municipals ni pels de la Universitat d'Alacant, pel que no poden clavar en el mateix sac totes les cases, ja que algunes estan afectades, però unes altres pot ser no”. Navarro, a més, ha destacat la contradicció de l'alcalde en la justificació del desallotjament de les cases-cova, ja que, segons les seues paraules "Díaz s'acull a l'informe de 1980 per a justificar eixos desallotjaments, on s'indica el perill de desplaçament de la vessant, però omet que en eixe mateix informe s'indica també evitar el reg per degoteig, cosa que el veïnat assegura que encara hui continua aplicant-se”.
Per últim, el regidor ha aprofitat la seua intervenció per a sol·licitar a l'alcalde de Petrer que entregue a l'oposició l'acta notarial de les nou cates que es van realitzar en el terreny, la qual a dia de hiu encara no han entregat còpia, segons exposa Navarro, i ha instat Pascual Díaz a què fomente la participació en este assumpte tan important convidant l'oposició municipal a les pròximes reunions entre els veïns afectats, el govern municipal i els distints tècnics encarregats del problema.
 
El concejal del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha comparecido en rueda de prensa para tratar por primera vez, y ya en calidad de edil del ayuntamiento, el asunto de las casas-cueva, asunto que el grupo había dejado aparcado en pre-campaña y campaña “por respeto a los vecinos afectados y por evitar la demagogia que sí han ido utilizado el resto de grupos polítcos”.
Navarro ha cuestionado la labor del gobierno municipal en la gestión de este problema, al que ha exigido una “mayor transparencia” al haber “asuntos que no están claros”, como el coste del informe elaborado por el grupo de investigación de Ingeniería de Terreno y sus Estructuras (InTerEs) de la Universidad de Alicante. Y es que, referente a esta cuestión, el edil expone que "tal y como se puede consultar en la memoria de la redacción del "informe técnico para dilucidar las causas de las filtraciones de agua y de los daños observados en la ladera Norte del Castillo de Petrer, Alicante", dirigido por el ingeniero Manuel Cerdá Antón, el coste del informe está valorado en 16.162,50 Euros. Esto no es ni la mitad del coste anunciado por el ayuntamiento” que lo estimaba en 40.000 Euros". Ante esta sustancial diferencia, Navarro ha solicitado al alcalde de la localidad, Pascual Díaz, que concrete el coste real de ese informe, pues los datos, según ha señalado el edil del BLOC son “incoherentes”.
Por otra parte, el concejal ha valorado la ayuda de 250 Euros que el Ayuntamiento de Petrer acordó ofrecer a los vecinos afectados por el desalojo de sus casas-cueva. En este sentido, Navarro estima “insuficiente esta cifra, sobre todo para aquellas familias con rentas más bajas, teniendo en cuenta que el alquiler de una vivienda suele sobrepasar esa cantidad económica. El alcalde debe revisar al alta esa ayuda”, ha señalado el edil, quien también ha denunciado que "sólo cinco vecinos han recibido por el momento esa prestación".
David Navarro también ha exigido explicaciones a Díaz acerca de los desalojos producidos hace unas semanas, pues según el edil “Hay vecinos que aseguran que sus casas no han sido inspeccionadas ni por técnicos municipales ni por los de la Universidad de Alicante, por lo que no pueden meter en el mismo paquete a todas las casas, ya que algunas están afectadas pero otras puede que no”. Navarro, además, ha destacado a contradicción del alcalde en la justificación del desalojo de las casas-cueva, ya que, según sus palabras "Díaz se “agarra” al informe de 1980 para justificar esos desalojos, donde se señalaba el peligro de desplazamiento de la ladera, pero omite que en ese mismo informe se señala también evitar el riego por goteo, que los vecinos aseguran que todavía hoy se sigue practicando”.
Por último, el concejal ha aprovechado su intervención para solicitar al alcalde de Petrer que entregue a la oposición el acta notarial de las nueve catas que se realizaron en el terreno, de las que a día de hoy todavía no han entregado copia, según expone Navarro, y ha instado a Pascual Díaz a que fomente la participación en este asunto tan importante invitando a la oposición municipal a las próximas reuniones entre los vecinos afectados, el gobierno municipal y los distintos técnicos encargados del problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada