dilluns, 25 de juliol del 2011

El Grup Parlamentari del BLOC-COALICIÓ COMPROMÍS reclama a Les Corts l'obertura immediata del centre de discapacitats de Petrer


El retard en més de dos mesos de l'obertura del centre de discapacitats físics de Petrer ha generat que des del Grup Parlamentari del BLOC-COALICIÓ COMPROMÍS exigisquen la seua posada en marxa de forma immediata. D'esta manera, la diputada autonòmica del grup, Mireia Mollà, ha reclamat el funcionamient d'este servei d'atenció a persones amb discapacitat al·ludint que “es tracta d'una instal·lació molt necessària per ser la primera residència de la província d'Alacant per a persones amb discapacitat de gran dependència capaç de donar un servei per al qual, tradicionalment, hi ha falta de places”.
Mollà ha explicat que “l'associació Cocemfe, que es la que gestionarà el centre, porta sol·licitant des de l'any 2000 que esta instal·lació siga una realitat i ara, després dels més de cinc anys que ha tardat en construir-se de manera definitiva, no pot posar-se en marxa perquè la Generalitat no fa entrega de les ajudes a les que s'havia compromés”.
La diputada del BLOC-COALICIÓ COMPROMÍS també ha destacat que el cas d'este centre és “especialment sagnant perquè és el primer d'este tipus del qual disposaria la província d'Alacant per a persones amb grans discapacitats, que pateixen a dia de hui la falta de places per a rebre esta atenció”.
En este sentit, Mireia Mollà ha instat el conseller de Benestar Social, Jorge Cabré, a què “situe la posada en marxa del centre de discapacitats de Petrer com una de les prioritats del seu departament i treballe a més a més en la creació de més centres de discapacitats amb l'objectiu de cobrir la demanda social i garantitzar-los la prestació dels seus drets bàsics”.

El retraso en más de dos meses de la apertura del centro de discapacitados físicos de Petrer ha generado que desde el partido autonómico Compromís exijan su puesta en marcha de forma inmediata. Así, la diputada autonómica del grupo, Mireia Mollá, ha reclamado el funcionamiento de este servicio de atención a personas con discapacidad aludiendo que “se trata de una instalación muy necesaria por ser la primera residencia de la provincia de Alicante para personas con discapacidad de gran dependencia capaz de dar un servicio para el que tradicionalmente hay escasez de plazas”.
Mollà ha explicat que “la asociación Cocemfe, que es la que gestionará el centro, lleva solicitando desde el año 2000 que esta instalación sea una realidad y ahora, después de los más de cinco años que ha tardado en construirse de manera definitiva, no puede ponerse en marcha porque la Generalitat no le hace entrega de las ayudas a las que se había comprometido”.
La diputada de Compromís también ha destacado que el caso de este centro es “especialmente sangrante porque es el primero de este tipo del que dispondría la provincia de Alicante para personas con grandes discapacidades, que sufren a día de hoy la falta de plazas para recibir esta atención”.
En este sentido, Mireia Mollà ha emplazado al conseller de Bienestar Social, Jorge Cabré, a que “sitúe la puesta en marcha del centro de discapacitados de Petrer como una de las prioridades de su departamento y trabaje además en la creación de más centros de discapacitados con el objetivo de cubrir la demanda social y garantizarles la prestación de sus derechos básicos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada