dimarts, 30 d’abril del 2013

BLOC-Compromís reivindica el Rodalies i l'ús de l'estació de tren Elda-Petrer


- versió valencià -
El portaveu municipal del BLOC-Compromís, David Navarro, ha explicat les reivindicacions d'este grup polític en matèria de transport en ferrocarril. Quan es pose en marxa la via d'alta velocitat de l'AVE fins a Alacant al llarg de 2013, l'estació de tren Elda-Petrer perdrà serveis, motiu pel qual els valencianistes consideren que urgeix tractar esta qüestió.
Navarro ha recordat que ja al juliol de 2011, el BLOC va consensuar amb la resta de grups municipals una moció de suport al Corredor Mediterrani i a favor de reivindicar un servei de tren de rodalies entre Alacant i les comarques del Vinalopó. En el ple del passat dijous, l'edil del BLOC va preguntar al govern municipal sobre el tren de rodalia, sense rebre informació sobre compromisos concrets.
L'edil del BLOC-Compromís considera que es tracta d'un tema d'interès social. Per això, traslladaran diverses preguntes al Ministeri de Foment a través del diputat Joan Baldoví. Segons ha explicat Navarro, «volem saber quins serveis mantindrà l'estació d'Elda-Petrer, quedarà algun tren direcció Madrid o només es mantindran els de Barcelona?; també preguntarem si RENFE té intenció d'ampliar l'escassa oferta de trens regionals Murcia-València i posar en marxa un servei de rodalies Alacant-Vinalopó, similar als que ja existeixen entre Múrcia i Alacant o Xàtiva-València-Castelló de la Plana».

- versión castellano -
BLOC-Compromís reivindica el Cercanías y el uso de la estación de tren Elda-Petrer
El portavoz municipal del BLOC-Compromís, David Navarro, ha explicado las reivindicaciones de este grupo político en materia de transporte en ferrocarril. Cuando se ponga en marcha la vía de alta velocidad del AVE hasta Alicante a lo largo de 2013, la estación de tren Elda-Petrer perderá servicios, motivo por el que los valencianistas consideran que urge tratar esta cuestión.
Navarro ha recordado que ya en julio de 2011, el BLOC consensuó con el resto de grupos municipales una moción de apoyo al Corredor Mediterráneo y a favor de reivindicar un servicio de tren de Cercanías entre Alicante y las comarcas del Vinalopó. En el pleno del pasado jueves, el edil del BLOC preguntó al gobierno municipal al respecto del tren de Cercanías, sin recibir información sobre compromisos concretos.
El edil del BLOC-Compromís considera que se trata de un tema de interés social. Por ello, trasladarán varias preguntas al Ministerio de Fomento a través del diputado Joan Baldoví. Según ha explicado Navarro, «queremos saber qué servicios mantendrá la estación de Elda-Petrer, ¿quedará algún tren dirección Madrid o sólo se mantendrán los de Barcelona?; también preguntaremos si RENFE tiene intención de ampliar la escasa oferta de trenes regionales Murcia-Valencia y de poner en marcha un servicio de Cercanías Alacant-Vinalopó, similar a los que ya existen entre Murcia y Alicante o Xàtiva-València-Castelló de la Plana».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada