dijous, 25 d’abril del 2013

Els grups de l'oposició PSOE, EUPV i BLOC consensuen mocions sobre educació, vivenda i administració local

- versió valencià -
L'oposició en conjunt demana marxa enrere en les retallades educatives
Fernando Portillo ha explicat que després de l'acord entre els tres grups de l'oposició, portaran al ple una moció contra les retallades educatives on demana que no es tanque la unitat en Virrey Poveda, que es mantinga el nombre de mestres per al curs 2013-2014 la Conselleria n'ha eliminat 9 places- i que es reduïsca la ràtio d'alumnes per aules.
Portillo recorda que les noves mesures aprovades pel govern del PP en la Generalitat són «retallada sobre retallada, ja que l'any passat es van pujar les ràtios, es van eliminar grups d'ESO, Batxiller i Cicles Formatius i es van eliminar 40 places de professorat». A més, ha recalcat que l'eliminació de la unitat en el C.P. Virrey Poveda és una decisió “injusta” que torna a castigar novament este centre, «a pesar que els seus resultats són excel·lents i el nombre de matricules creix any rere any».
Els grups de l'oposició emplacen Pascual Díaz i el seu grup a passar de les paraules i els fets i a situar-se «amb els que estem defensant la nostra escola pública o en la complicitat amb qui la desmantella poc a poc», segons l'edil socialista.
PSOE, EUPV i BLOC instaran el PP de Petrer a demanar per part de la Generalitat Valenciana mesures per a la funció social de la vivenda com les de la Junta d'Andalusia
Un altre dels acords dels grups de l'oposició en l'Ajuntament de Petrer ha sigut el Decret 6/2013 de la Junta d'Andalusia en matèria d'Habitatge. A través d'una moció conjunta instaran l'adopció de mesures similars per part del Consell de la Generalitat Valenciana.
Així ho ha explicat l'edil Javier Martínez, portaveu d'Esquerra Unida. Per a Martínez, «este decret pretén retornar la funció social a les vivendes buides des de l'esclat de la crisi, front al caràcter especulatiu de la banca». Es tracta de mesures que defensen plenament el dret a un habitatge digne recollit en l'article 47 de la Constitució Espanyola i que ha quedat en “paper banyat” després que quasi 300.000 famílies s'hagen vist literalment en el carrer.
Entre les mesures que s'arrepleguen, s'inclou: obligar la banca i societats filials i immobiliàries a declarar quin és el parc de vivendes buides disponibles i traure-les al mercat del lloguer; sancionar el seu incompliment o, fins i tot, expropiar temporalment de l'ús dels habitatges en aquells casos que vagen a ser desallotjats ciutadans en els quals concórreguen circumstàncies socials, de manera que la seua eixida del domicili, supose una condemna a l'exclusió social o una amenaça per a la salut física o psíquica.
Martínez ha assenyalat que estes són «accions encaminades a lluitar també contra la “desafecció” de la ciutadania amb la política, ja que enfront de les atrocitats que està acometent el Partit Popular des de la seua arribada al Govern d'Espanya, a Andalusia, la Junta està defensant els interessos de la ciutadania i no els de la banca i els mercats».
Consens a favor del municipalisme i en contra de la reforma de les administracions locals del PP
Finalment, David Navarro, portaveu del BLOC-Compromís, ha explicat que PSOE, EUPV i BLOC han consensuat també una moció per a mostrar el seu rebuig a la reforma del règim local del PP.
Navarro ha criticat que l'avantprojecte elaborat pel PP suposaria un «pitjor finançament de les entitats locals, impedir que els ajuntaments atenguen certes matèries d'interés general i una recentralizació de molts serveis dels municipis xicotets en les diputacions provincials, deixant les portes obertes a la privatizació». En conjunt, ha titllat la reforma de «pretendre un desmantellament del municipalisme que ha contribuït al progrés social de les últimes tres dècades».
Mentre que el PP de Petrer es limita a donar suport a les al·legacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a “suavitzar” la reforma, els partits de l'oposició la rebutgen de ple i proposen una reforma en el sentit contrari: més autonomia municipal, amb el finançament suficient, i més proximitat a la ciutadania, seguint el model de països amb major tradició democràtica, com els escandinaus.

- versión castellano - 
Los grupos de la oposición PSOE, EUPV y BLOC consensúan mociones sobre educación, vivienda y administración local
La oposición en conjunto pide marcha atrás en los recortes educativos
Fernando Portillo ha explicado que tras el acuerdo entre los tres grupos de la oposición, llevarán a pleno una moción contra los recortes educativos que pide que no se cierre la unidad en Virrey Poveda, que se mantenga el número de maestros y maestras para el curso 2013-2014 ─la Consellería ha eliminado 9 plazas- y que se reduzca la ratio de alumnos por aulas.
Portillo recuerda que las nuevas medidas aprobadas por el gobierno del PP en la Generalitat son «recorte sobre recorte, ya que el año pasado se subieron las ratios, se eliminaron grupos de ESO, Bachiller y Ciclos Formativos y se eliminaron 40 plazas de profesores». Además, ha recalcado que la eliminación de la unidad en el C.P. Virrey Poveda es una decisión “injusta” que vuelve a castigar nuevamente a este centro, «pese a que sus resultados son excelentes y el número de matriculas crece año tras año».
Los grupos de la oposición emplazan a Pascual Díaz y a su grupo a pasar de las palabras y los hechos y a situarse «con los que estamos defendiendo nuestra escuela pública o en la complicidad con quienes la desmantelan poco a poco», según el edil socialista.
PSOE, EUPV y BLOC instarán al PP de Petrer a solicitar por parte de la Generalitat Valenciana medidas para la función social de la vivienda como las de la Junta de Andalucía

Otro de los acuerdos de los grupos de la oposición en el Ayuntamiento de Petrer ha sido el Decreto 6/2013 de la Junta de Andalucía en materia de Vivienda. A través de una moción conjunta instarán a la adopción de medidas similares por parte del Consell de la Generalitat Valenciana.
Así lo ha explicado el edil Javier Martínez, portavoz de Esquerra Unida. Para Martínez, «este decreto pretende devolver la función social a las viviendas vacias desde el estallido de la crisis, frente al carácter especulativo de la banca». Se trata de medidas que defienden plenamente el derecho a una vivienda digna recogido en el articulo 47 de la Constitución española y que ha quedado en “papel mojado” después de que casi 300.000 familias se hayan visto literalmente en la calle.
Entre las medidas que se recogen, se incluye: obligar a la banca y sociedades filiales e inmobiliarias a declarar cuál es el parque de viviendas vacías disponibles y sacarlas al mercado del alquiler; sancionar su incumplimiento o incluso expropiar temporalmente del uso de las viviendas en aquellos casos que vayan a ser desalojados ciudadanos en los que concurran circunstancias sociales, tales que su salida del domicilio, suponga una condena a la exclusión social o una amenaza para la salud física o psíquica.
Martínez ha señalado que éstas son «acciones encaminadas a luchar también contra la “desafección” de la ciudadanía con la política, pues frente a las atrocidades que está acometiendo el Partido Popular desde su llegada al Gobierno de España, en Andalucía, la Junta está defendiendo los intereses de la ciudadanía y no los de la banca y los mercados».
Consenso a favor del municipalismo y en contra de la reforma de las administraciones locales del PP

Por último, David Navarro, portavoz del BLOC-Compromís, ha explicado que PSOE, EUPV y BLOC han consensuado también una moción para mostrar su rechazo a la reforma del régimen local del PP.
Navarro ha criticado que el anteproyecto elaborado por el PP supondría «una peor financiación de las entidades locales, impedir que los ayuntamientos atiendan ciertas materias de interés general y una recentralización de muchos servicios de los municipios pequeños en las diputaciones provinciales, dejando las puertas abiertas a la privatización». En conjunto, ha tildado la reforma de «pretender un debilitamiento del municipalismo que ha contribuido al progreso social de las últimas tres décadas».
Mientras que el PP de Petrer se limita a apoyar las alegaciones de la Federación Española de Municipios y Provincias para “suavizar” la reforma, los partidos de la oposición la rechazan de plano y proponen una reforma en el sentido contrario: más autonomía municipal, con la financiación suficiente, y más proximidad a la ciudadanía, siguiendo el modelo de países con mayor tradición democrática, como los escandinavos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada