dimecres, 19 de juny del 2013

BLOC-Compromís demana informació sobre el canvi zonal als centres de salut de Petrer

- versió valencià -
Fins ara, el límit de referència per a assignar els usuaris a un o altre centre de salut de Petrer era l'Avinguda de Felip V: a Petrer I, la part alta de la població i a Petrer II, la part baixa. No obstant això, David Navarro, portaveu del BLOC-Compromís, ha demanat informació després dels últims canvis.
«Ens consten queixes d'alguns veïns del carrer Villena i adjacents, que eren usuaris de Petrer II i han sigut reassignats a Petrer I per a l'atenció primària», ha explicat Navarro. Des del BLOC-Compromís no entenem per què s'han efectuat estos canvis sense informació prèvia. A més, segons indica el portaveu d'este grup municipal, «entre les persones afectades hi ha gent d'avançada edat, amb dificultat per a desplaçar-se, a qui el Centre de Salut Petrer II els ve més a prop que el Petrer I que els acaben d'assignar».
Per estos motius, el BLOC-Compromís demanarà informació sobre els motius que han portat a efectuar este canvi zonal, així com si hi ha possibilitats de tornar a la situació anterior, especialment per a aquelles persones que ara han de recórrer més distància per a anar al metge.

- versión castellano -
BLOC-Compromís pide información sobre el cambio zonal en los centros de salud de Petrer
Hasta ahora, el límite de referencia para asignar a los usuarios a uno u otro centro de salud de Petrer era la Avenida de Felipe V: a Petrer I, la parte alta de la población y a Petrer II, la parte baja. Sin embargo, David Navarro, portavoz del BLOC-Compromís, ha pedido información tras los últimos cambios.
«Nos constan quejas de algunos vecinos de la calle Villena y adyacentes, que eran usuarios de Petrer II y han sido reasignados a Petrer I para la atención primaria», ha explicado Navarro. Desde el BLOC-Compromís no comprenden por qué se han efectuado estos cambios sin información previa. Además, según señala el portavoz de este grupo municipal, «entre las personas afectadas hay gente de avanzada edad, con dificultad para desplazarse, a quienes el Centro de Salud Petrer II les viene más cerca que el Petrer I que les acaban de asignar».
Por estos motivos, el BLOC-Compromís pedirá información sobre los motivos que han llevado a efectuar este cambio zonal, así como si hay posibilidades de volver a la situación anterior, especialmente para aquellas personas que ahora tienen que recorrer más distancia para ir al médico.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada