dimecres, 10 de juliol del 2013

BLOC-Compromís proposa la creació del Consell Municipal de Festes

- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer ha proposat a l'equip de govern la creació d'un Consell Municipal de Festes, amb l'objectiu que els diferents col·lectius organitzadors puguen interactuar i que siga un punt de trobada i de gestió entre les diferents festes locals.
Segons David Navarro, portaveu d'este grup polític, «l'Àrea de Festes és una de les regidories que no té un consell municipal propi. Per això, i tenint en compte que molts dels festejos són organitzats per col·lectius veïnals i associacions locals, creiem interessant crear-lo».
En este sentit, el regidor valencianista ha afegit que «el Consell Municipal de Festes tindria com a principals objectius la participació de tots els agents socials amb la finalitat d'elaborar un calendari per a no solapar activitats d'interés local, així com articular mecanismes de diàleg, consens i negociació entre col·lectius organitzadors, veïnals, musicals, comercials i institucionals».
No obstant això, l'edil del BLOC-Compromís ha reconegut que «en el cas concret dels Moros i Cristians, este òrgan tindria menys incidència perquè l'organització és competència de la Unión de Festejos Sant Bonifacio Màrtir».
Tanmateix, Navarro ha apuntat que «existeixen altres festivitats com les Festes d'Octubre, on la participació ciutadana és fonamental per a la seua organització, així com altres festes com la “Foguera de Sant Antoni”, la Festes del Crist o fins i tot el “Mig Any Fester” on, a més de les associacions implicades, també el mateix consistori en forma part de l'organització».
Així mateix, Navarro ha recordat que «la Generalitat Valenciana ha creat el Consell de Festes Tradicionals de la Comunitat Valenciana, un òrgan consultiu i assessor de la Generalitat que potenciarà les festes tradicionals i intervindrà entre col·lectius veïnals i festers en cas de queixes i reclamacions, que ja té estructura i sistema de funcionament».
Per això, el regidor valencianista ha opinat que «un Consell Municipal de Festes pot ser una ferramenta complementària al Consell autonòmic que tracte, entre d'altres qüestions, la problemàtica dels cuartelillos existent a la nostra localitat».
Finalment, el BLOC-Compromís també ha incidit en la repercussió socioeconòmica de les diferents festivitats locals. Navarro ha manifestat que «potenciar la vessant cultural i social de les nostres festes, i no només la part merament festiva i lúdica, és fonamental per a la difusió i promoció d'estes en l'exterior, amb la finalitat de crear un atractiu turístic que genere riquesa i futurs llocs de treball a la nostra localitat».

- versión castellano -
BLOC-Compromís propone la creación del Consell Municipal de Festes
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer ha propuesto al equipo de gobierno la creación de un Consell Municipal de Festes, con el objetivo de que los diferentes colectivos organizadores puedan interactuar y que sea un punto de encuentro y de gestión entre las diferentes fiestas locales.
Según David Navarro, portavoz de este grupo político, «el Área de Fiestas es una de las concejalías que no cuenta con un consejo municipal propio. Por ello, y teniendo en cuenta que muchos de los festejos son organizados por colectivos vecinales y asociaciones locales, creemos interesante su creación».
En este sentido, el concejal valencianista ha añadido que «el Consell Municipal de Festes tendría como principales objetivos la participación de todos los agentes sociales con el fin de elaborar un calendario para no solapar actividades de interés local, así como articular mecanismos de diálogo, consenso y negociación entre colectivos organizadores, vecinales, musicales, comerciales e institucionales».
No obstante, el edil del BLOC-Compromís ha reconocido que «en el caso concreto de los Moros y Cristianos, este órgano tendría menos incidencia porque la organización es competencia de la Unión de Festejos San Bonifacio Mártir».
Sin embargo, Navarro ha apuntado que «existen otras festividades como las Fiestas de Octubre, donde la participación ciudadana es fundamental para su organización, así como otras fiestas como la “Foguera de Sant Antoni”, la Fiestas del Cristo o incluso el “Mig Any Fester” donde, además de las asociaciones implicadas, también el propio consistorio forma parte de su organización».
Asimismo, Navarro ha recordado que «la Generalitat Valenciana ha creado el Consell de Festes Tradicionals de la Comunitat Valenciana, un órgano consultivo y asesor de la Generalitat que potenciará las fiestas tradicionales y mediará entre colectivos vecinales y festeros en caso de quejas y reclamaciones, que ya tiene estructura y sistema de funcionamiento».
Por ello, el concejal valencianista ha opinado que «un Consell Municipal de Festes puede ser una herramienta complementaria al Consell autonómico que aborde, entre otras cuestiones, la problemática de los cuartelillos existente en nuestra localidad».
Por último, BLOC-Compromís también ha incidido en la repercusión socio-económica de las diferentes festividades locales. Navarro ha manifestado que «potenciar la vertiente cultural y social de nuestras fiestas, y no sólo la parte meramente festiva y lúdica, es fundamental para la difusión y promoción de las mismas en el exterior, con el fin de crear un atractivo turístico que genere riqueza y futuros puestos de trabajo en nuestra localidad».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada