dijous, 23 de gener del 2014

BLOC-Compromís proposa crear ocupació amb els romanents del Pla Conjunt

- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís presentarà al Ple de l'Ajuntament del pròxim dijous 30 de gener una moció en què proposa reinvertir els romanents del Pla Conjunt d'Ocupació en la creació de nous llocs de treball.
El Pla d'Ocupació Conjunt, promogut i finançat a parts iguals per Generalitat, Diputació i ajuntaments, ha permés a Petrer la contractació de 34 persones desocupades per un període mínim de tres mesos i 25 hores setmanals, amb una subvenció de 1.125 euros per contracte.
El portaveu municipal de BLOC-Compromís, David Navarro, ha valorat este resultat com a “relativament satisfactori”. No obstant això, el regidor valencianista ha destacat que «només s'han creat 34 llocs de treball temporals dels 50 pressupostats, la qual cosa dóna la raó al nostre grup: des de BLOC-Compromís hem valorat en tot moment este Pla Conjunt d'Ocupació com a positiu però insuficient».
Navarro s'ha mostrat partidari de recuperar el model de plans d'ocupació que es va aplicar fins al 2011 i que el Partit Popular va suprimir des de la Generalitat. «Els programes com l'EMCORP, el PAMER i el Salari Jove sí que van demostrar la seua eficàcia, ja que permetien a les entitats locals la contractació directa de persones desocupades per a la realització d'obres o serveis determinats».
Per això, BLOC-Compromís proposa que els romanents en les dotacions pressupostàries que les diferents administracions (Generalitat, Diputació i ajuntaments) van reservar per al Pla Conjunt d'Ocupació es destinen a la creació directa de llocs de treball en la línia dels programes que es van desenvolupar fins al 2011.
En la mateixa moció, BLOC-Compromís demana que la Generalitat i la Diputació permeten la participació dels municipis a l'hora de dissenyar els futurs plans d'ocupació, així com recuperar l'anterior model de contractació directa per les entitats locals per a la prestació de serveis públics i l'execució d'obres d'interés local.
Per últim, i en el cas que es presenten restriccions legals per a utilitzar el romanent en creació de llocs de treball, BLOC-Compromís planteja que es demanen al Govern d'Espanya les modificacions normatives que siguen necessàries.

- versión castellano -
BLOC-Compromís propone crear empleo con los remanentes del Plan Conjunto
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís presentará en el Pleno del Ayuntamiento del próximo jueves 30 de enero una moción en la que propone reinvertir los remanentes del Plan Conjunto de Empleo en la creación de nuevos puestos de trabajo.
El Plan de Empleo Conjunto, promovido y financiado a partes iguales por Generalitat, Diputación y ayuntamientos, ha permitido en Petrer la contratación de 34 personas en paro por un periodo mínimo de tres meses y 25 horas semanales, con una subvención de 1.125 euros por contrato.
El portavoz municipal de BLOC-Compromís, David Navarro, ha valorado este resultado como “relativamente satisfactorio”. No obstante, el concejal valencianista ha destacado que «sólo se han creado 34 empleos temporales de los 50 presupuestados, lo que da la razón a nuestro grupo: desde BLOC-Compromís hemos valorado en todo momento este Plan Conjunto de Empleo como positivo pero insuficiente».
Navarro se ha mostrado partidario de recuperar el modelo de planes de empleo que se aplicó hasta 2011 y que el Partido Popular suprimió desde la Generalitat. «Los programas como el EMCORP, el PAMER y el Salari Jove sí que demostraron su eficacia, ya que permitían a las entidades locales la contratación directa de personas desempleadas para la realización de obras o servicios determinados».
Por ello, BLOC-Compromís propone que los remanentes en las dotaciones presupuestarias que las distintas administraciones (Generalitat, Diputación y ayuntamientos) reservaron para el Plan Conjunto de Empleo se destinen a la creación directa de puestos de trabajo en la línea de los programas que se desarrollaron hasta 2011.
En la misma moción, BLOC-Compromís solicita que la Generalitat y la Diputación permitan la participación de los municipios a la hora de diseñar los futuros planes de empleo, así como recuperar el anterior modelo de contratación directa por las entidades locales para la prestación de servicios públicos y la ejecución de obras de interés local.
Por último, y en el caso de que se presenten restricciones legales para utilizar el remanente en creación de empleo, BLOC-Compromís plantea que se solicite al Gobierno de España las modificaciones normativas que sean necesarias.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada