dimarts, 7 de gener del 2014

Fran Ferri (Compromís) proposa a Petrer mesures per a millorar l'economia de la comarca

- versió valencià -
El diputat de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, va visitar Petrer convidat per COCEMFE per a acudir al Centre d'Atenció Integral a Discapacitats situat a la localitat. Ferri va aprofitar per a presentar una sèrie de propostes que la coalició defensarà en el parlament autonòmic valencià.
El parlamentari va recordar que la taxa de desocupació valenciana (28,4%) és superior a la mitjana espanyola i va assenyalar com elements claus de la crisi industrial valenciana «la falta d'innovació com a via per a competir enfront d'altres països en compte d'optar per la precarització laboral que promou el PP, la falta de crèdit i finançament per a les inversions agreujada per la desaparició del sistema financer valencià i l'abandonament dels sectors productius amb una Generalitat que no aposta per la reindustrialització».
Al seu torn, les Valls del Vinalopó és la comarca valenciana amb més atur (32,4% de la població activa). Per això, Ferri va destacar «la necessitat de plantejar en esta comarca propostes serioses i realistes per a dinamitzar l'economia productiva i crear ocupació».
Ferri va apostar per «canviar el sistema financer i apostar més per la innovació en el teixit industrial valencià amb la creació d'un Fons Valencià per a la Innovació que siga capaç de generar un sistema fort i útil que resulte més competitiu i en el qual juguen un paper importantíssim els instituts tecnològics».
Estos fons, segons Ferri, s'aconseguirien «a través d'un nou impost a les grans superfícies comercials i, en una segona fase, es finançarien únicament a través de la retorn generat per estes mateixes inversions».
«Una altra de les nostres propostes consisteix a plantejar noves vies per a donar crèdit als sectors productius», explica Ferri. Per a això, Compromís proposa que l'Institut Valencià de Finances actue com a banca pública, per poder beneficiar-se dels tipus d'interés baixos del Banc Central Europeu sense passar per la banca privada, i que la seua activitat s'oriente a cobrir les necessitats de les inversions destinades a la reindustrialització de la nostra economia.
Entre les propostes detallades pel diputat de Compromís, s'inclouen també mesures per als emprenedors com «els microcrèdits amb clàusula de segona oportunitat per a incentivar les noves iniciatives, amb condicions favorables tant pel tipus d'interés com pel període de carència prorrogable fins que la iniciativa estiga en disposició de retornar-lo».
Així mateix, Fran Ferri va afirmar que «Compromís també advoca per una administració que lidere la reindustrialització sostenible i orientada a guanyar en qualitat de vida», per este motiu proposa una llei de compres públiques que contemple criteris ètics, socials i mediambientals en les compres de la Generalitat i les administracions locals d'obligatori compliment per a quantitats superiors als 50.000 euros.

- versió castellano -
Fran Ferri (Compromís) propone medidas en Petrer para mejorar la economía de la comarca
El diputado de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, visitó Petrer invitado por COCEMFE para acudir al Centro de Atención Integral a Discapacitados ubicado en la localidad. Ferri aprovechó para presentar una serie de propuestas que la coalición defenderá en el parlamento autonómico valenciano.
El parlamentario recordó que la tasa de paro valenciana (28,4 %) es superior a la media española y señaló como elementos claves de la crisis industrial valenciana «la falta de innovación como vía para competir frente a otros países en vez de optar por la precarización laboral que promueve el PP, la falta de crédito y financiación para las inversiones agravada por la desaparición del sistema financiero valenciano y el abandono de los sectores productivos con una Generalitat que no apuesta por la reindustrialización».
A su vez, el Medio Vinalopó es la comarca valenciana con más paro (32,4 % de la población activa). Por ello, Ferri destacó «la necesidad de plantear en esta comarca propuestas serias y realistas para dinamizar la economía productiva y crear empleo».
Ferri apostó por «cambiar el sistema financiero y apostar más por la innovación en el tejido industrial valenciano con la creación de un Fondo Valenciano para la Innovación que sea capaz de generar un sistema fuerte y útil que resulte más competitivo y en el que jueguen un papel importantísimo los institutos tecnológicos».
Estos fondos, según Ferri, se conseguirían «a través de un nuevo impuesto a las grandes superficies comerciales y, en una segunda fase, se financiarían únicamente a través del retorno generado por estas mismas inversiones».
«Otra de nuestras propuestas consiste en plantear nuevas vías para dar crédito a los sectores productivos», explica Ferri. Para ello, Compromís propone que el Instituto Valenciano de Finanzas actúe como banca pública, pudiendo beneficiarse de los tipos de interés bajos del Banco Central Europeo sin pasar por la banca privada, y que su actividad se oriente a cubrir las necesidades de las inversiones destinadas a la reindustrialización de nuestra economía.
Entre las propuestas detalladas por el diputado de Compromís, se incluyen también medidas para los emprendedores como «los microcréditos con cláusula de segunda oportunidad para incentivar la puesta en marcha de nuevas iniciativas, con condiciones favorables tanto por el tipo de interés como por el período de carencia prorrogable hasta que la iniciativa esté en disposición de devolverlo».
Asimismo, Fran Ferri afirmó que «Compromís también aboga por una administración que lidere la reindustrialización sostenible y orientada a ganar en calidad de vida», de ahí que proponga una ley de compras públicas que contemple criterios éticos, sociales y medioambientales en las compras de la Generalitat y las administraciones locales de obligatorio cumplimiento para cantidades superiores a los 50.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada