dimecres, 12 de febrer del 2014

BLOC-Compromís treballa en una proposta per als immobles buits

- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís a Petrer està treballant per a traslladar al municipi una proposta sobre vivendes buides que Compromís està presentant en altres ajuntaments com el de la ciutat de València, segons ha anunciat el regidor i portaveu d'esta formació política, David Navarro.
En l'actualitat, per a moltes famílies és molt difícil o directament impossible plantar cara a les quotes hipotecàries o al pagament del lloguer de sa casa, el que ha porat als desnonaments com “una de les conseqüències socialment més tràgiques”.
Les administracions locals, infradotades de recursos, són les que reben en primera instància l'impacte social d'esta situació, ja que són les més pròximes a la ciutadania. «La falta de recursos de les entitats locals per a afrontar esta problemàtica contrasta amb els milers de pisos buits que acumulen les entitats financeres, actors principals i part responsable de la bombolla immobiliària», afirmen des de BLOC-Compromís. «Part d'estes entitats financeres, bancs i caixes, han sigut rescatades amb diners públics però sense aportar cap contrapartida social que ajude a garantir el dret a l'habitatge que consagra l'article 47 de la Constitució».
En este context, la proposta de BLOC-Compromís s'estructura entorn de tres eixos: d'una banda, la implicació municipal en l'objectiu de garantir el dret a l'habitatge de la població; d'altra banda, l'elaboració d'un cens d'immobles buits i, finalment, a instar a les Corts Valencianes a avançar cap a una nova legislació que penalitze la desocupació permanent d'un habitatge de forma injustificada.
No obstant això, l'edil valencianista ha matisat que «de moment no traslladarem esta proposta al ple municipal en forma de moció, sinó que volem treballar-la i abans consultar amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), associacions de veïns i altres col·lectius per a millorar-la i adaptar-la al nostre context local».

- versión castellano -
BLOC-Compromís trabaja en una propuesta para los inmuebles vacíos
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís en Petrer está trabajando para trasladar al municipio una propuesta sobre viviendas vacías que Compromís está presentando en otros ayuntamientos como el de la ciudad de Valencia, según ha anunciado el concejal y portavoz de esta formación política, David Navarro.
En la actualidad, para muchas familias es muy difícil o directamente imposible hacer frente a las cuotas hipotecarias o al pago del alquiler de su casa, lo que ha llevado a los desahucios como “una de las consecuencias socialmente más trágicas”.
Las administraciones locales, infradotadas de recursos, son las que reciben en primera instancia el impacto social de esta situación, pues son las más cercanas a la ciudadanía. «La falta de recursos de las entidades locales para afrontar esta problemática contrasta con los miles de pisos vacíos que acumulan las entidades financieras, actores principales y parte responsable de la burbuja inmobiliaria», afirman desde BLOC-Compromís. «Parte de estas entidades financeras, bancos y cajas, han sido rescatadas con dinero público pero sin aportar ninguna contrapartida social que ayude a garantizar el derecho a la vivienda que consagra el artículo 47 de la Constitución».
En este contexto, la propuesta de BLOC-Compromís se estructura en torno a tres ejes: por un lado, la implicación municipal en el objetivo de garantizar el derecho a la vivienda de la población; por otro lado, la elaboración de un censo de inmuebles vacíos y, por último, en instar a las Cortes Valencianas a avanzar hacia una nueva legislación que penalice la desocupación permanente de una vivienda de forma injustificada.
No obstante, el edil valencianista ha matizado que «por el momento no trasladaremos esta propuesta al pleno municipal en forma de moción, sino que queremos trabajarla y antes consultar con la Plataforma de Afectados por las Hipotecas (PAH), asociaciones de vecinos y otros colectivos para mejorarla y adaptarla a nuestro contexto local».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada