dimarts, 10 de març del 2015

Compromís Petrer critica l'aplicació de l'impost de societats a entitats sense ànim de lucre

- versió valencià -
Compromís Petrer, a través del seu representant, Miquel Campello, ha criticat la recent modificació de la Llei 27/2014 de l'Impost de societats i la nova redacció de l'article 124 realitzada pel govern central, amb la qual, «a partir de l'1 de gener de 2015, totes les associacions i entitats sense ànim de lucre, els ingressos de les quals superen els 50.000 euros, tindran l'obligació de presentar l'Impost de societats».
Segons ha explicat Compromís, «amb l'anterior normativa, no existia obligació de presentar Impost de Societats per a les entitats sense ànim de lucre, que no estigueren acollits a la llei 49/2002, sempre que els seus ingressos totals no superaren els 100.000 €, que els ingressos corresponents a rendes no exemptes sotmeses a retenció no superaren els 2.000 € anuals i que totes les rendes no exemptes que obtingueren estigueren sotmeses a retenció».
Ara, la modificació d'este article suposa que «les associacions i totes les entitats sense ànim de lucre, els ingressos totals de les quals superen els 50.000 € -es redueix el llistó d'ingressos a la meitat-, també tindran les mateixes obligacions i responsabilitats fiscals, les quals són molt similars comptablement a les d'una PIME».
En este sentit, Compromís ha indicat que «esta mesura implica a totes les associacions i entitats sense ànim de lucre, tals com a associacions veïnals, col·lectius culturals, entitats festeres, societats musicals, clubs esportius, etc., la qual cosa suposarà un seriós prejudici a moltes associacions de la nostra localitat».
Per a esta formació, «la presentació d'este impost suposarà un greu trastorn per a les entitats sense ànim de lucre, ja que es tracta a estes associacions com si foren una empresa mercantil». Per tant, «el ministre Montoro i el govern central desconeixen la labor social que realitza el teixit associatiu de forma totalment altruista». Així mateix, Compromís ha advertit que «hi ha moltes entitats que es veuran obligades a contractar els serveis d'una assessoria fiscal per a complir amb la legalitat, amb la càrrega econòmica, burocràtica i administrativa que açò suposarà a l'associació».
Per això, el Grup Parlamentari de de Compromís en les Corts ha presentat una pregunta parlamentària amb la finalitat de conéixer l'opinió del govern valencià del PP sobre esta modificació, que gravarà a moltes entitats sense ànim de lucre fins ara exemptes, i estudiarà presentar les al·legacions que la coalició estime oportunes amb la finalitat de no perjudicar gran part del nostre teixit associatiu.
 

- versión castellano -
Compromís Petrer critica la aplicación del impuesto de sociedades a entidades sin ánimo de lucro
Compromís Petrer, a través de su representante, Miquel Campello, ha criticado la reciente modificación de la Ley 27/2014 del Impuesto sobre Sociedades y la nueva redacción del artículo 124 realizada por el gobierno central, con la cual, «a partir del 1 de enero de 2015, todas las asociaciones y entidades sin ánimo de lucro, cuyos ingresos superen los 50.000 euros, tendrán la obligación de presentar el Impuesto sobre Sociedades».
Según ha explicado Compromís, «con la anterior normativa, no existía obligación de presentar Impuesto de Sociedades para las entidades sin ánimo de lucro, que no estuvieran acogidas a la ley 49/2002, siempre y cuando sus ingresos totales no superasen los 100.000 €, que los ingresos correspondientes a rentas no exentas sometidas a retención no superasen los 2.000 € anuales y que todas las rentas no exentas que obtuviesen estuvieran sometidas a retención».
Ahora, la modificación de este artículo supone que «las asociaciones y todas las entidades sin ánimo de lucro, cuyos ingresos totales superen los 50.000 € -se reduce el listón de ingresos a la mitad-, también tendrán las mismas obligaciones y responsabilidades fiscales, las cuales son muy similares contablemente a las de una PYME».
En este sentido, Compromís ha indicado que «esta medida implica a todas las asociaciones y entidades sin ánimo de lucro, tales como asociaciones vecinales, colectivos culturales, entidades festeras, sociedades musicales, clubs deportivos, etc., lo cual supondrá un serio prejuicio a muchas asociaciones de nuestra localidad».
Para esta formación, «la presentación de este impuesto supondrá un grave trastorno para las entidades sin ánimo de lucro, ya que se trata a estas asociaciones como si fueran una empresa mercantil». Por tanto, «el ministro Montoro y el gobierno central desconocen la labor social que realiza el tejido asociativo de forma totalmente altruista». Asimismo, Compromís ha advertido que «hay muchas entidades que se verán obligadas a contratar los servicios de una asesoría fiscal para cumplir con la legalidad, con la carga económica, burocrática y administrativa que ello supondrá a la asociación».
Por todo ello, el Grupo Parlamentario de de Compromís en Les Corts ha presentado una pregunta parlamentaria con el fin de conocer la opinión del gobierno valenciano del PP sobre esta modificación, que gravará a muchas entidades sin ánimo de lucro hasta ahora exentas, y estudiará presentar las alegaciones que la coalición estime oportunas con el fin de no perjudicar a gran parte de nuestro tejido asociativo.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada