dilluns, 27 de setembre del 2010

COALICIÓ COMPROMÍS es presenta a Petrer com l'arternativa clara al bipartidisme actual

                        

La Coalició Compromís s’ha presentat este matí en la població de Petrer, amb la presència del cap de llista per a les eleccions de 2011 i portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, la diputada per la circumscripció d’Alacant, Mireia Mollà i el portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista, Carles Arnal. Els representants autonòmics han estat presentats pel secretari local del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, qui ha destacat la gran tasca que ja està fent Compromís al parlament valencià en defensa dels interessos del poble valencià.

La diputada, Mireia Mollà, ha destacat la defensa dels principis de transparència i democràcia que propugna la plataforma electoral, front els grans partits que estan involucrats en casos de corrupció. Mollà ha reconegut que des de la formació es continuarà fent “un lluita alta i contundent conta la corrupció com hem fet des del primer moment en casos com el Gürtel o el Brugal, cosa que no ha fet el PSOE en Alacant. No anem a amagar la corrupció perquè eixa és una de les nostres senyes i anem a reivindicar la transparència perquè no es malbaraten els diners públics i perquè no s’afavorisquen als amics dels qui manen”.

Per la seua banda, el portaveu ecologista de Compromís, Carles Arnal, ha destacar que el canvi polític “és possible al poble valencià. És possible el derrotisme, l’abstenció és el nostre enemic i Compromís serà essencial per a eixe canvi, per assegurar que es poden fer altres polítiques”.

Arnal, en la mateixa línia argumental que Mireia Mollà, ha assegurat que des de la formació creada per BLOC-Iniciativa-Verds, es té com a prioritat “combatre la degradació de la democràcia. Defensar la llengua, la cultura i la identitat i fer un model econòmic més sostenible i verd, que és la que té futur”. Per al representant verd, existeixen més valors d’unió que de conflicte en la coalició perquè, en la seua opinió, “hem sabut entendre’ns malgrat tindre diferències. La Coalició Compromís reflecteix el desig de confluir, anar junts i fer eixe instrument per a canviar el país”.

Arnal ha defensat l’opció d’una economia verda i sostenible, “perquè és un fet que compartim els tres partits de la coalició. Eixa economia proporcionarà llocs de treball en sectors productius i de futur, eficients, respectuosos amb el medi i el país i que ens trauran de la crisi en la que el PP ens ha clavat i ens ha aprofundit al territori valencià”.

Qui serà el candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Enric Morera, ha declarat que la coalició “és autonòmica, treballa molt bé a nivell de les Corts i estem treballant molt bé a nivell municipal. Hem decidit anar de nou junts i eixes ganes de sumar forces ha fet que en esta zona s’hagen adherit també Los Verdes de Villena, tenim una presència autonòmica important i també s’estan unint més candidatures independents del país”.

Morera ha informat que Compromís té regidors en la zona: “en Biar, en el Pinós, en Novelda... volem sumar i cooperar amb aquells que vulguen articular eixe tercer espai de la política valenciana. Llancem una crida a la unitat contra el bipartidisme, dels dos partits que sempre es barallen però sempre acaben pactant coses que ens afecten, com ara el finançament o l’estatut”.

Per al també portaveu de Compromís en les Corts Valencianes i secretari general del BLOC, “estem ací per a superar la gravíssima situació de crisi i de desocupació a la que ens ha dut un govern de Zapatero que ha improvisat i ara fa polítiques de dreta. Tampoc ens traurà un PP tacat de casos de corrupció i que afecten fins el mateix president de la Generalitat Valenciana”.

“Nosaltres tenim una aposta decidida per la indústria del calcer. Petrer té una indústria potent i cal que es potencie la indústria del calcer de la comarca i el govern valencià no té polítiques ni diners per a potenciar este sector. Com també apostem per l’agricultura, pel marbre... el govern valencià no ha fet res pel raïm afectat per les pedregades d’este estiu ni per evitar els acomiadaments en les empreses del sector del marbre”, segons Morera.

Morera ha declarat que les intencions de Compromís són les de donar suport “als xicotets i mitjans empresaris. Podem eixir de la crisi sense tirar-li mà a la butxaca dels treballadors. Anem a treballar en tots els nivells per a tindre bons governs, uns governs honests i compromesos amb tot el territori valencià”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada