dimarts, 19 de juny del 2012

El BLOC-Compromís reivindicarà la protecció efectiva de les Serres del Sit i del Maigmó


- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer ha anunciat que presentarà una moció per al ple ordinari del mes de juny en la qual reivindicarà mesures de protecció per al Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Sit, territori que comprén més de 15.842 hectàrees dels termes municipals de Petrer, Castalla, Agost, Saix i Tibi.
El portaveu del BLOC-Compromís, David Navarro, ha recordat que «la Generalitat va declarar este Paisatge Protegit al febrer de 2007, però cinc anys després encara no s'han posat en marxa les mesures de protecció contingudes en esta declaració». Segons la informació de què disposa este grup municipal, només hi ha una brigada d'un tècnic i dos peons treballant en tasques específiques per a l'atenció d'este Paisatge Protegit.
Entre les mesures pendents que el BLOC-Compromís reivindicarà en la seua moció, Navarro ha destacat la necessitat de «constituir un consorci de municipis per a coordinar el treball dels cinc ajuntaments afectats».
Així mateix, el regidor valencianista també ha posat l'accent en els articles 6 i 7 del Decret pel qual es va declarar el Paisatge Protegit. Segons estes disposicions, «la Conselleria competent ha d'elaborar i tramitar un Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Sit per a establir les activitats directament relacionades amb la gestió de l'espai protegit, i s'ha de constituir un Consell de Participació que en vigile l'aplicació».
El portaveu del BLOC ha explicat que «amb la crisi, ens estem centrant en la defensa dels drets socials bàsics com la sanitat i l'educació, però deixar de costat la protecció del nostre patrimoni natural pot provocar danys irreparables, com estem veient en els successius incendis forestals en diferents comarques valencianes».
Per últim, Navarro ha anunciat que, a més de presentar esta moció a l'Ajuntament de Petrer, el col·lectiu local del BLOC-Compromís per Petrer s'està coordinant amb els grups municipals del BLOC-Compromís per Castalla i AIA-Compromís per Agost, que presentaran iniciatives similars als municipis respectius. Així mateix, «ens plantegem traslladar este assumpte també a les Corts Valencianes a través d'una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari de Compromís».

- versión castellano -
El BLOC-Compromís reivindicará la protección efectiva de las Sierras del Cid y del Maigmó
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer ha anunciado que presentará una moción para el pleno ordinario del mes de junio en la que reivindicará medidas de protección para el Paisaje Protegido de la Serra del Maigmó y la Serra del Sit, territorio que comprende más de 15.842 hectáreas de los términos municipales de Petrer, Castalla, Agost, Sax y Tibi.
El portavoz del BLOC-Compromís, David Navarro, ha recordado que «la Generalitat declaró este Paisaje Protegido en febrero de 2007, pero cinco años después aún no se han puesto en marcha las medidas de protección contenidas en dicha declaración». Según la información de que dispone este grupo municipal, sólo hay una brigada de un técnico y dos peones trabajando en tareas específicas para la atención de este Paisaje Protegido.
Entre las medidas pendientes que el BLOC-Compromís reivindicará en su moción, Navarro ha destacado la necesidad de «constituir un consorcio de municipios para coordinar el trabajo de los cinco ayuntamientos afectados».
Asimismo, el concejal valencianista también ha hecho hincapié en los artículos 6 y 7 del Decreto por el que se declaró el Paisaje Protegido. Según dichas disposiciones, «la Conselleria competente debe elaborar y tramitar un Plan Rector de Uso y Gestión (PRUG) del Paisaje Protegido de la Serra del Maigmó y Serra del Sit para establecer las actividades directamente relacionadas con la gestión del espacio protegido, y se debe constituir un Consejo de Participación que vele por su aplicación».
El portavoz del BLOC ha explicado que «con la crisis, nos estamos centrando en la defensa de los derechos sociales básicos como la sanidad y la educación, pero dejar de lado la protección de nuestro patrimonio natural puede provocar daños irreparables, como estamos viendo en los sucesivos incendios forestales en diferentes comarcas valencianas».
Por último, Navarro ha anunciado que, además de presentar esta moción en el Ayuntamiento de Petrer, el colectivo local del BLOC-Compromís se está coordinando con los grupos municipales del BLOC-Compromís per Castalla y AIA-Compromís per Agost que presentarán iniciativas similares en sus respectivos municipios. Asimismo, «nos planteamos trasladar este asunto también a les Corts Valencianes mediante una Proposición No de Ley (PNL) del Grupo Parlamentario de Compromís».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada