dilluns, 25 de juny del 2012

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí aconsegueix el 18% Solidari del BLOC-Compromís


- versió valencià -
El Centre Municipal de Les Ceràmiques va acollir el passat divendres 22 de juny l'Assemblea del "18% Solidari" per a assignar este percentatge de les nómines dels mesos de febrer a maig, percebudes pel regidor i el secretari del Grup Municipal del BLOC-Compromís. El projecte triat va ser el presentat per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, consistent en acollir un grup de xiquetes i xiquets sahrauís a Petrer durant l'estiu.
En esta assemblea, oberta a la ciudadanía, més d'una trentena d'assistents van poder triar els projectes presentats pels col·lectius locals, assignant 0, 1, 3 i 5 vots, de menor a major preferència, la proposta que rebría els 1.100 € del "18% Solidari" del BLOC-Compromís per Petrer entre cinc causes diferents. De la mateixa manera que va ocórrer en la primera assemblea d'este tipus celebrada el passat mes de gener, tant el regidor, David Navarro, com l'auxiliar de grup, Miquel Campello, es van abstenir de la votació «per tal d'evitar influir en el resultat de la votació i que el resultat fora una decisió ciutadana».
Una vegada finalitzat l'escrutini, realitzat de forma oberta davant el públic assistent, els resultats van ser els següents:
1r.- Associació d'Amics del Poble Saharaui amb 83 vots.
2n.- Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Elda, Petrer i Comarca amb 61 vots.
3er.- Col·lectiu de Projectes d'Agricultura Ecològica "MANOS A LA TIERRA" amb 49 vots.
4t.- Associació de Discapacitats i Malalties Estranyes "SENSE BARRERES" amb 36 vots.
5é.- Centre d'Atenció Integral de Discapacitats "COCEMFE" amb 23 vots.
Acabat l'acte, el secretari local del BLOC-Compromís Miquel Campello realitzava una valoració molt positiva de l'assemblea manifestant que «com ja va ocórrer en la primera edició, ha resultat ser una experiència gratificant, tant per a la ciudadanía com per als col·lectius que aspiraven a obtenir el "18% Solidari". Esta assemblea ha permés a les ciutadanes i ciutadans de Petrer conéixer millor les associacions locals que han presentat la seua candidatura, així com els projectes que desenvolupen. Així mateix, hi ha hagut algunes associacions interessades a col·laborar amb unes altres en projectes que els poden beneficiar de forma recíproca».
A més, Campello ha felicitat els integrants de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, que rebrán 1.100 € a l'haver presentat la proposta més votada. Pel que fa a les altres iniciatives, el secretari del BLOC ha explicat que «podran presentar els seus projectes en una nova convocatòria, sense cap tipus de restricció, ja que, el fet de no haver sigut l'opció més votada no significa que el projecte i la labor d'esta associació no siga important per a la societat de Petrer».
Per últim, Miquel Campello, secretari local d'esta formació valencianista d'esquerres, ha volgut recordar que la decisió de donar este percentatge «ve motivada per dos aspectes fonamentals en els eixos vertebradors del BLOC-Compromís: fomentar la participació ciutadana, que s'ha vist minvada a Petrer amb els governs del Partit Popular i, d'una altra banda, predicar amb l'exemple i ser solidaris amb els col·lectius locals que estan patint la política de retallades actual».

- versión castellano -
La Asociación de Amigos del Pueblo Saharaui consigue el 18% Solidario del BLOC-Compromís
El Centro Municipal de Las Cerámicas acogió el pasado viernes 22 de junio la Asamblea del "18% Solidario" para asignar este porcentaje de las nóminas de los meses de febrero a mayo, percibidas por el concejal y el secretario del Grupo Municipal del BLOC-Compromís. El proyecto elegido fue el presentado por la Asociación de Amigos del Pueblo Saharaui, consistente en acoger un grupo de niños saharauis en Petrer durante el verano.
En dicha asamblea, abierta a la ciudadanía, más de una treintena de asistentes pudieron elegir los proyectos presentados por los colectivos locales, asignando 0, 1, 3 y 5 votos, de menor a mayor preferencia, la propuesta que recibiría los 1.100 € del "18% Solidario" del BLOC-Compromís per Petrer entre cinco causas diferentes. Al igual que ocurrió en la primera asamblea de este tipo celebrada el pasado mes de enero, tanto el concejal, David Navarro, como el auxiliar de grupo, Miquel Campello, se abstuvieron de la votación «para evitar influir en el resultado de la votación y que el resultado de la misma fuese una decisión ciudadana».
Una vez finalizado el escrutinio, realizado de forma abierta ante el público asistente, los resultados fueron los siguientes:
1.º Asociación de Amigos del Pueblo Saharaui con 83 votos.
2.º Asociación de Familiares de Enfermos Mentales de Elda, Petrer y Comarca con 61 votos.
3.º Colectivo de Proyectos de Agricultura Ecológica "MANOS A LA TIERRA" con 49 votos.
4.º Asociación de Discapacitados y Enfermedades Raras "SENSE BARRERES" con 36 votos.
5.º Centro de Atención Integral de Discapacitados "COCEMFE" con 23 votos.
Concluido el acto, el secretario local del BLOC-Compromís Miquel Campello realizaba una valoración muy positiva del mismo manifestando que «como ya ocurrió en la primera edición, ha resultado ser una experiencia gratificante, tanto para la ciudadanía como para los colectivos que aspiraban a obtener el "18% Solidario". Esta asamblea ha permitido a las ciudadanas y ciudadanos de Petrer conocer mejor a las asociaciones locales que han presentado su candidatura, así como los proyectos que desarrollan. Asimismo, ha habido algunas asociaciones interesadas en colaborar con otras en proyectos que les beneficien de forma recíproca».
Además, Campello ha felicitado a los integrantes de la Asociación de Amigos del Pueblo Saharaui, que recibirán 1.100 € al haber presentado la propuesta más votada. En lo que respecta a las otras iniciativas, el secretario del BLOC ha explicado que «podrán presentar sus proyectos en una nueva convocatoria, sin ningún tipo de restricción, pues el no haber resultado la opción más votada no significa que el proyecto y la labor de esa asociación no sea importante para la sociedad de Petrer».
Por útimo, Miquel Campello, secretario local de esta formación valencianista de izquierdas, ha querido recordar que la decisión de donar este porcentaje «viene motivada por dos aspectos fundamentales en los ejes vertebradores del BLOC-Compromís: fomentar la participación ciudadana, que se ha visto mermada en Petrer con los gobiernos del Partido Popular y, por otro, predicar con el ejemplo y ser solidarios con los colectivos locales que están sufriendo la política de recortes actual».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada