dimarts, 6 de novembre del 2012

El BLOC-Compromís traslladarà a Les Corts la situació del Paisatge Protegit Sit-Maigmó


- versió valencià -
El portaveu del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha informat que els ajuntaments de Petrer, Agost i Castalla han aprovat per unanimitat la moció plantejada per este grup per a l'aplicació efectiva de les mesures previstes en el Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Sit. Després d'obtenir el consens municipal, es traslladarà este assumpte a Les Corts a través del Grup Parlamentari de Compromís.
Esta moció reclamava la posada en marxa de les mesures de protecció que implica la declaració de Paisatge Protegit per part de la Generalitat i que encara no s'han fet efectives. «A més de Petrer, els nostres companys de AIA-Compromís per Agost i BLOC-Compromís per Castalla han presentat la mateixa moció en els ajuntaments respectius, obtenint el suport unànime de tots els grups polítics dels tres municipis».
Si bé ha reconegut que la regidora de Medi ambient, Conchi Navarro, ja ha iniciat a fer-ne les gestions corresponents, el portaveu del BLOC-Compromís ha insistit en la necessitat de pressionar l'administració autonòmica. «Una vegada obtingut el consens municipal a Petrer, Agost i Castalla, vam considerar que este tema ha d'arribar a Les Corts perquè la Conselleria prenga nota, per la qual cosa presentarem una iniciativa parlamentària a través de Compromís».
D'una altra banda, David Navarro ha reiterat la felicitació del BLOC-Compromís al personal de la Regidoria de Medi ambient per l'organització de les Jornades del PANAMU -Xarxa de Paratges Naturals Municipals-, però ha recordat que perquè la protecció del medi ambient siga una realitat calen també recursos econòmics.
L'edil valencianista ha fet especial èmfasi en la política forestal, a causa de la important superfície del terme municipal de Petrer ocupada per massa forestal. En este sentit, Navarro ha anunciat que «des del BLOC-Compromís seguirem denunciant les retallades de la Generalitat en prevenció d'incendis i presentarem una pregunta parlamentària a través del grup de Compromís en Les Corts sobre les ajudes per a la gestió sostenible en matèria forestal», després d'haver rebut les queixes d'alguns beneficiaris que encara no ha cobrat la subvenció corresponent a la convocatòria de 2009.

- versión castellano -
El BLOC-Compromís trasladará a Les Corts la situación del Paisaje Protegido Cid-Maigmó
El portavoz del BLOC-Compromís per Petrer, David Navarro, ha informado de que los ayuntamientos de Petrer, Agost y Castalla han aprobado por unanimidad la moción planteada por este grupo para la aplicación efectiva de las medidas previstas en el Paisaje Protegido de la Serra del Maigmó y la Serra del Sit. Tras obtener el consenso municipal, se trasladará este asunto a Les Corts a través del Grupo Parlamentario de Compromís.
Dicha moción reclamaba la puesta en marcha de las medidas de protección que implica la declaración de Paisaje Protegido por parte de la Generalitat y que aún no se han hecho efectivas. «Además de Petrer, nuestros compañeros de AIA-Compromís per Agost y BLOC-Compromís per Castalla han presentado la misma moción en los ayuntamientos respectivos, obteniendo el respaldo unánime de todos los grupos políticos de los tres municipios».
Si bien ha reconocido que la concejala de Medio Ambiente, Conchi Navarro, ya ha iniciado gestiones al respecto, el portavoz del BLOC-Compromís ha insistido en la necesidad de presionar a la administración autonómica. «Una vez obtenido el consenso municipal en Petrer, Agost y Castalla, consideramos que este tema debe llegar a Les Corts para que la Conselleria tome nota, por lo que presentaremos una iniciativa parlamentaria a través de Compromís».
Por otra parte, David Navarro ha reiterado la felicitación del BLOC-Compromís al personal de la Concejalía de Medio Ambiente por la organización de las Jornadas del PANAMU -Red de Parajes Naturales Municipales-, pero ha recordado que para que la protección del medio ambiente sea una realidad hacen falta recursos económicos.
El edil valencianista ha hecho especial hincapié en la política forestal, dada la importante superficie del término municipal de Petrer ocupada por masa forestal. En este sentido, Navarro ha anunciado que «desde el BLOC-Compromís seguiremos denunciando los recortes de la Generalitat en prevención de incendios y presentaremos una pregunta parlamentaria a través del grupo de Compromís en Les Corts sobre las ayudas para la gestión sostenible en materia forestal», después de haber recibido las quejas de algunos beneficiarios que aún no ha cobrado la subvención correspondiente al a convocatoria de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada