dimecres, 25 de setembre del 2013

BLOC-Compromís proposa la creació d'una Oficina Integrada a l'Ajuntament

- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís presenta una moció al ple d'este dijous en què proposa la creació d'una “finestreta única” o Oficina Integrada a l'Ajuntament de Petrer. «Este servei consistiria que les ciutadanes i els ciutadans podrien presentar a través del Registre de l'Ajuntament escrits adreçats a la Generalitat i a l'Administració General de l'Estat», ha explicat David Navarro, regidor d'esta formació política.
Navarro ha assenyalat que cal buscar vies per a millorar les relacions entre la ciutadania i l'Administració Pública i agilitar els tràmits. En este sentit, a més dels esforços en matèria d'administració electrònica, mitjançant recursos informàtics i la xarxa d'internet, «des del BLOC-Compromís considerem que també és positiu reduir les distàncies que han de recórrer les ciutadanes i els ciutadans per a dur a terme tràmits presencials».
L'Ajuntament de Petrer té un conveni que permet presentar al Registre municipal documents adreçats a la Diputació Provincial d'Alacant, però no a les altres administracions. Per això, en cas d'haver de presentar documentació davant la Generalitat o l'Administració General de l'Estat, les ciutadanes i els ciutadans de Petrer han d'usar el correu certificat, desplaçar-se a les seus territorials d'Alacant o utilitzar els serveis d'altres ajuntaments com el d'Elda.
Per això, el BLOC-Compromís proposa en la seua moció que l'Ajuntament de Petrer establisca els convenis necessaris perquè es puguen presentar sol·licituds, escrits o qualsevol document davant l'administració autonòmica i estatal.

El portaveu valencianista ha apuntat que este servei s'ofereix en un total de 136 municipis valencians, segons dades del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. «No sols és el cas d'Elda, sinó que localitats més xicotetes com ara Agost, Beneixama, Monòver, Montfort, el Fondó de les Neus, Novelda, el Pinós o la Romana ofereixen este servei, mentre que Petrer no», ha matisat Navarro.

- versión castellano -
BLOC-Compromís propone la creación de una Oficina Integrada en el Ayuntamiento
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís presenta una moción al pleno de este jueves en la que propone la creación de una “ventanilla única” u Oficina Integrada en el Ayuntamiento de Petrer. «Este servicio consistiría en que las ciudadanas y los ciudadanos podrían presentar a través del Registro del Ayuntamiento escritos dirigidos a la Generalitat y a la Administración General del Estado», ha explicado David Navarro, concejal de esta formación política.
Navarro ha señalado que hay que buscar vías para mejorar las relaciones entre la ciudadanía y la Administración Pública y agilizar los trámites. En este sentido, además de los esfuerzos en materia de administración electrónica, mediante recursos informáticos y la red de internet, «desde el BLOC-Compromís consideramos que también es positivo reducir las distancias que deben recorrer las ciudadanas y los ciudadanos para llevar a cabo trámites presenciales».
El Ayuntamiento de Petrer tiene un convenio que permite presentar en el Registro municipal documentos dirigidos a la Diputación Provincial de Alicante, pero no a las demás administraciones. Por ello, en caso de tener que presentar documentación ante la Generalitat o la Administración General del Estado, las ciudadanas y los ciudadanos de Petrer deben usar el correo certificado, desplazarse a las sedes territoriales de Alicante o utilizar los servicios de otros ayuntamientos como el de Elda.
Por ello, el BLOC-Compromís propone en su moción que el Ayuntamiento de Petrer establezca los convenios necesarios para que se puedan presentar solicitudes, escritos o cualquier documento ante la administración autonómica y estatal.
El portavoz valencianista ha apuntado que este servicio se ofrece en un total de 136 municipios valencianos, según datos del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas. «No sólo es el caso de Elda, sino que localidades más pequeñas como son Agost, Beneixama, Monóvar, Monforte, Hondón de las Nieves, Novelda, Pinoso o La Romana ofrecen este servicio, mientras que Petrer no», ha matizado Navarro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada