dimarts, 24 de setembre del 2013

BLOC-Compromís s'oposa a l'increment de taxes

- versió valencià -
El Grup Municipal del BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer s'ha manifestat en contra de la modificació de les ordenances fiscals proposada pel Partit Popular, que es debatrà en el ple del pròxim dijous, i presentarà esmenes sobre l'incremento de l'IPC.
El portaveu del BLOC-Compromís, David Navarro, ha declarat que «som partidaris de la congelació de taxes, és a dir, una variació del 0%, però el Pla d'Ajust que el PP va aprovar unilateralment al març de 2012 obliga l'Ajuntament a aplicar la revisió de l'IPC durant una dècada, fins al 2022».
No obstant això, els valencianistes estan en contra que s'aplique una pujada generalitzada del 2,9% i a través de les esmenes demanen que es prenga com a referència el 1,5%, que és l'última dada de variació interanual. «Ja que el Partit Popular ens ha lligat durant deu anys a pujades de l'IPC, almenys fem el càlcul de la forma que més interessa a la ciutadania», ha explicat Navarro.
D'una altra banda, BLOC-Compromís valora positivament la proposta que la tinença de gossos censats a les partides rurals quede exempta de taxa. No obstant això, Navarro ha reiterat el seu desacord amb la taxa de 12 € que el govern municipal del PP va imposar per la tinença de gossos i lamenta que no s'incloga la proposta de grups ecologistes per a exceptuar de la taxa aquells cans que hagen sigut arreplegats de la Protectora d'Animals.

En canvi, el regidor de BLOC-Compromís ha anunciat el seu vot favorable a la modificació de l'ordenança sobre l'ús de dependències municipals, perquè «suposarà en molts casos una baixada de preus i pot afavorir l'activitat cultural del poble de Petrer», i també votarà a favor de la modificació de crèdit que es presenta a este ple perquè, des del seu punt de vista, «se centra en assumptes de gestió i a assegurar activitats bàsiques de les regidories fins a finals d'any».

- versión castellano -
BLOC-Compromís se opone al incremento de tasas
El Grupo Municipal del BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer ha manifestado su opinión contraria a la modificación de las ordenanzas fiscales propuesta por el Partido Popular, que se debatirá en el pleno del próximo jueves, y presentará enmiendas sobre el incremento del IPC.
El portavoz del BLOC-Compromís, David Navarro, ha declarado que «somos partidarios de la congelación de tasas, es decir, una variación del 0%, pero el Plan de Ajuste que el PP aprobó unilateralmente en marzo de 2012 obliga a que el Ayuntamiento aplique la revisión del IPC durante una década, hasta 2022».
Sin embargo, los valencianistas están en contra de que se aplique una subida generalizada del 2,9% y a través de las enmiendas piden que se tome como referencia el 1,5%, que es el último dato de variación interanual. «Ya que el Partido Popular nos ha atado durante diez años a subidas del IPC, al menos hagamos el cálculo de la forma que más le interesa a la ciudadanía», ha explicado Navarro.
Por otra parte, el BLOC-Compromís valora positivamente la propuesta de que la tenencia de perros censados en las partidas rurales quede exenta de tasa. No obstante, Navarro ha reiterado su desacuerdo con la tasa de 12 € que el gobierno municipal del PP impuso por la tenencia de perros y lamenta que no se incluya la propuesta de grupos ecologistas para exceptuar de la tasa aquellos canes que hayan sido recogidos de la Protectora de Animales.
En cambio, el concejal del BLOC-Compromís ha anunciado su voto favorable a la modificación de la ordenanza sobre uso de dependencias municipales, porque «supondrá en muchos casos una bajada de los precios y puede favorecer la actividad cultural del pueblo de Petrer», y también votará a favor de la modificación de crédito que se presenta a este pleno porque, a su parecer, «se centra en asuntos de gestión y en asegurar actividades básicas de las concejalías hasta finales de año».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada