dimarts, 9 de setembre del 2014

Compromís pregunta al Congrés per la privatització dels trens Madrid-Alacant

- versió valencià -
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va registrar la setmana passada una pregunta parlamentària dirigida al Ministeri de Foment a instàncies del Grup Municipal BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer sobre la privatització de la línia ferroviària Madrid-Alacant.
El Ministeri de Foment preveu publicar durant este mes de setembre la licitació per a la gestió privada dels serveis ferroviaris d'Alta Velocitat Alacant-Madrid, juntament amb l'AVE a Elx i Murcia i la línia convencional entre Alacant i València (esta línia convencional manté les parades en l'estació d'Elda-Petrer). Així mateix, també contempla la possibilitat d'oferir la gestió de les rodalies entre Alcoi i Xàtiva.
Compromís tem que el pas a la gestió privada d'estes línies, previst inicialment per a març de 2015, puga afectar a les característiques dels serveis o implicar una modificació dels horaris. «Amb la possible posada en marxa de l'AVE ja ens quedem sense trens directes a Madrid des de l'estació d'Elda-Petrer i, desgraciadament, no ens estranyaria que el pas a la gestió privada empitjorara els serveis ferroviaris a la nostra comarca», ha explicat David Navarro, regidor de BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer.
Per este motiu, Compromís ha demanat informació al Ministeri de Foment. «Preveu el Govern que el pas a la gestió privada supose alguna modificació en els horaris dels serveis oferts en les estacions de Villena Alta Velocitat i Alacant, en les estacions amb parada de la línia convencional entre Alacant i València (Xàtiva, Villena, Elda-Petrer, així com també Saix i Novelda-Asp per a alguns serveis de Regional i Mitja Distància) i/o en la línia Alcoi-Xàtiva?», resa el redactat de la pregunta.

- versión castellano -
Compromís pregunta en el Congreso por la privatización de los trenes Madrid-Alicante
El diputado de Compromís en el Congreso, Joan Baldoví, registró la semana pasada una pregunta parlamentaria dirigida al Ministerio de Fomento a instancias del Grupo Municipal BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer sobre la privatización de la línia ferroviaria Madrid-Alicante.
El Ministerio de Fomento prevé publicar durante este mes de septiembre la licitación para la gestión privada de los servicios ferroviarios de Alta Velocidad Alicante-Madrid, junto con el AVE a Elche y Murcia y la línea convencional entre Alicante y Valencia (esta línea convencional mantiene las paradas en la estación de Elda-Petrer). Asimismo, también contempla la posibilidad de ofrecer la gestión de las cercanías entre Alcoy y Xàtiva.
Compromís teme que el paso a la gestión privada de dichas líneas, previsto inicialmente para marzo de 2015, pueda afectar a las características de los servicios o acarrear una modificación de los horarios. «Con la puesta en marcha del AVE ya nos quedamos sin trenes directos a Madrid desde la estación de Elda-Petrer y, desgraciadamente, no nos extrañaría que el paso a la gestión privada empeorara los servicios ferroviarios en nuestra comarca», ha explicado David Navarro, concejal de BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer.
Por dicho motivo, Compromís ha solicitado información al Ministerio de Fomento. «¿Prevé el Gobierno que el paso a la gestión privada suponga alguna modificación en los horarios de los servicios ofrecidos en las estaciones de Villena Alta Velocidad y Alicante, en las estaciones con parada de la línea convencional entre Alicante y Valencia (Xàtiva, Villena, Elda-Petrer, así como también Sax y Novelda-Aspe para algunos servicios de Regional y Media Distancia) y/o en la línea Alcoy-Xàtiva?», reza el redactado de la pregunta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada