dimecres, 3 de setembre del 2014

Nova edició de la “Paga Extra Solidària” de BLOC-Compromís: 17 d'octubre

- versió valencià -
El Grup Municipal BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer ha convocat una nova Assemblea Ciutadana per decidir a quins projectes donarà la paga extra del passat mes de juny. El regidor valencianista, David Navarro, ha anunciat que esta assemblea se celebrarà el pròxim divendres 17 d'octubre, a les 19:30 hores, en el Centre Municipal “Les Ceràmiques” (carrer Óscar Esplá, 6).
Com en les últimes edicions, BLOC-Compromís manté els canvis respecte a el “18% Solidari” que es va aplicar durant l'any 2012 . «Molta gent tenia la impressió de que este 18% no deixava de ser un percentatge arbitrari, a pesar que coincidia amb la reducció en els salaris d'alcalde i regidors que vam proposar a principi de legislatura. Per això, ara no donem un percentatge de cada nòmina mensual sinó el 100% de la paga extra del regidor i del secretari de grup».
En esta convocatòria s'adjudicaran un total de 1.687,43 euros, dels quals 1.156,24 € corresponen a la paga extra de David Navarro i 531,19 € a la de Miquel Campello (secretari de grup). Respecte a la tematització dels projectes, s'admetran propostes destinades a acció social en la nostra localitat, suport a la diversitat funcional, medi ambient, cultura, solidaritat internacional o igualtat de gènere, amb l'única restricció de no haver rebut donacions en les edicions de la “Paga Extra Solidària” corresponents a 2013.
Es tractarà d'una Assemblea Ciutadana, per la qual tots els veïns i veïnes que ho desitgen podran votar assignant un ordre de preferència a les diferents propostes. Al projecte més votat es destinarà un 60% de la donació (1.012,46 €) i al segon, el 40% restant (674,97 €). L'única condició prefixada per BLOC-Compromís és que els dos projectes no poden tractar sobre el mateix tema dels quals s'admeten en esta convocatòria.
Entre 2012 i 2013, en el marc de el “18% Solidari” i la “Paga Extra Solidària”, BLOC-Compromís ha donat més de 7.000 € a diferents projectes, entre els quals s'expliquen el grup de teatre juvenil de “Las Chimeneas”; l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Elda, Petrer i Comarca; Amics del Poble Sahrauí; ONG Oasi (traumatologia a Àfrica); Acció contra la Ceguesa Internacional; Plataforma d'Afectats per la Hipoteca; Centre de Dia de Menors de Salinetes; col·lectiu d'agricultura ecològica “Manos a la Tierra”; Gala Infantil d'ARTenBITRIR i el Grup de Suport a Dones (contra la violència de gènere).
El plantejament de l'Assemblea Ciutadana serà el mateix que en les edicions anteriors: les entitats o col·lectius podran explicar el projecte pel qual demanen finançament i, després, tots els assistents podran votar per triar els projectes als quals es destinarà la Paga Extra Solidària de BLOC-Compromís. Les propostes es poden presentar en el Grup Municipal BLOC-Compromís (primera planta de l'Ajuntament) o a través del correu electrònic bloc@petrer.es des de hui fins al proper 15 d'octubre.

- versión castellano -
Nueva edición de la “Paga Extra Solidaria” de BLOC-Compromís: 17 de octubre
El Grupo Municipal BLOC-Compromís en el Ayuntamiento de Petrer ha convocado una nueva Asamblea Ciudadana para decidir a qué proyectos donará la paga extra del pasado mes de junio. El concejal valencianista, David Navarro, ha anunciado que esta asamblea se celebrará el próximo viernes 17 de octubre, a las 19:30 horas, en el Centro Municipal “Las Cerámicas” (calle Óscar Esplá, 6).
Como en las últimas ediciones, BLOC-Compromís mantiene los cambios respecto al “18% Solidario” que se aplicó durante el año 2012 . «Mucha gente tenía la impresión de que este 18% no dejaba de ser un porcentaje arbitrario, a pesar de que coincidía con la reducción en los sueldos de alcalde y concejales que propusimos a principio de legislatura. Por ello, ahora no donamos un porcentaje de cada nómina mensual sino el 100% de la paga extra del concejal y del secretario de grupo».
En esta convocatoria se adjudicarán un total de 1.687,43 euros, de los cuales 1.156,24 € corresponden a la paga extra de David Navarro y 531,19 € a la de Miquel Campello (secretario de grupo). Respecto a la tematización de los proyectos, se admitirán propuestas destinadas a acción social en nuestra localidad, apoyo a la diversidad funcional, medio ambiente, cultura, solidaridad internacional o igualdad de género, con la única restricción de no haber recibido donaciones en las ediciones de la “Paga Extra Solidaria” correspondientes a 2013.
Se tratará de una Asamblea Ciudadana, por la que todos los vecinos y vecinas que lo deseen podrán votar asignando un orden de preferencia a las diferentes propuestas. Al proyecto más votado se destinará un 60 % de la donación (1.012,46 €) y al segundo, el 40 % restante (674,97 €). La única condición prefijada por BLOC-Compromís es que los dos proyectos no pueden tratar sobre el mismo tema de los que se admiten en esta convocatoria.
Entre 2012 y 2013, en el marco del “18 % Solidario” y la “Paga Extra Solidaria”, BLOC-Compromís ha donado más de 7.000 € a diferentes proyectos, entre los que se cuentan el grupo de teatro juvenil de “Las Chimeneas”; la Asociación de Familiares de Enfermos Mentales de Elda, Petrer y Comarca; Amigos del Pueblo Saharaui; ONG Oasis (traumatología en África); Acción contra la Ceguera Internacional; Plataforma de Afectados por la Hipoteca; Centro de Día de Menores de Salinetas; colectivo de agricultura ecológica “Manos a la Tierra”; Gala Infantil de ARTenBITRIR y el Grupo de Apoyo a Mujeres (contra la violencia de género).
El planteamiento de la Asamblea Ciudadana será el mismo que en las ediciones anteriores: las entidades o colectivos podrán explicar el proyecto para el que solicitan financiación y, después, todos los asistentes podrán votar para escoger los proyectos a los que se destinará la Paga Extra Solidaria de BLOC-Compromís. Las propuestas se pueden presentar en el Grupo Municipal BLOC-Compromís (primera planta del Ayuntamiento) o a través del correo electrónico bloc@petrer.es desde hoy hasta el próximo 15 de octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada