dimarts, 4 de gener del 2011

BLOC-Compromís per Petrer aposta per l'escolarització pública i gratuïta de 0 a 3 anys a través d'una Iniciativa Legislativa Popular

David Navarro, secretari local del BLOC en Petrer, i Enric Morera, diputat en les Corts Valencianes del BLOC-Compromís i candidat per esta formació en les pròximes eleccions autonòmiques, han donat a conéixer este dilluns 3 de gener un dels objectius de la seua política autonòmica, que serà la plena escolarització dels xiquets i xiquetes d'entre 0 i 3 anys a través d'una Iniciativa Legislativa Popular, que és una figura jurídica per mitjà de la qual la ciutadania pot fer propostes i peticions amb les seues signatures a través dels partits polítics amb representació en els governs competents. Segons Navarro “es tracta d'aconseguir que tots els xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys tinguen per dret un lloc escolar gratuït i públic, encara que per a aconseguir-ho ha de ser aprovada una llei que contemple també la creació d'una xarxa pública valenciana d'escoles infantils que bé podria aconseguir-se a través de convenis amb escoles o guarderies privades o concertades”.
Per la seua banda, el candidat del BLOC-Compromís, Enric Morera, ha destacat “que el primer objectiu del BLOC i d'esta coalició es crear llocs de treball i recuperar la política per a la cuitadania. Per eixa raó, una de les nostres idees es plantejar l'escolarització gratuïta de 0 a 3 anys, d'esta manera aconseguirem, a més, la creació d'ocupació a través de l'economia social, en este cas, en l'educació pública. És per això que eixa Iniciativa Legislativa Popular contempla la recollida de signatures que es traduisca en la creació d'una llei. Per a això, és necessari obtenir un mínim de 50.000 signatures i el termini màxim és fins el 12 de març”.
Per últim, David Navarro ha recordat que la recollida de signatures s'està duent a terme en tot el territori valencià. En el cas de Petrer, s'han escollit els mercats com a llocs de recollida, la qual començarà el dilluns dia 10 de gener a partir de les 11 del matí al Mercat Central i el dissabte 15 de gener des de les 10 fins a les 14 hores al Mercat de la Frontera. Navarro ha finzalitzat la seua intervenció indicant que “confiem en poder seguir instal·lant les taules per a signar tots els dilluns i dissabtes fins a que finalitze el termini, ja que el BLOC-Compromís ha optat per la Iniciativa Legislativa Popular per a fomentar la participació i implicació de la ciutadania i que esta arribe amb tota la força a les Corts Valencianes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada