dimarts, 18 de gener del 2011

El BLOC s'oposa al fet que les associacions carreguen amb els problemes pressupostaris i sol·licita una convocatòria del Consell Municipal de Cultura

David Navarro, secretari local del BLOC de PETRER i candidat en les pròximes eleccions municipals, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a mostrar la disconformitat d'esta formació política amb les mesures imposades per la Regidoria de Cultura per a regular l'accés de les associacions i els col·lectius sense ànim de lucre als espais públics municipals. Estes mesures suposen a les entitats ciutadanes uns 15 euros per cada hora sol·licitada per a desenvolupar una activitat, ja que han de sufragar el cost de contractar un conserge a través de l'empresa concessionària que determina l'Ajuntament perquè es faça càrrec de les instal·lacions durant l'horari d'obertura extraordinari. Segons Navarro, “aquesta no és la primera denúncia contra estes mesures de l'equip de govern del PP. L'ús dels espais públics per part de les associacions culturals i els col·lectius locals ha de ser una garantia de democràcia i una prova inequívoca que a Petrer hi ha participació ciutadana real”. A més, el candidat del BLOC també ha considerat que “amb aquesta mala solució que ha trobat l'Ajuntament, molts col·lectius ni tan sols sol·licitaran l'ús d'estos espais per a exposicions, conferències o col·loquis, ja que moltes entitats no tenen els recursos econòmics suficients per a poder fer front a aquest cost addicional”, la qual cosa, resultarà, en declaracions de Navarro “en un empobriment i una minva de pluralitat en el panorama cultural petrerí”.

Per totes stes raons, el BLOC de PETRER espera una rectificació immediata per part de l'equip de govern i sol·licita la convocatòria del Consell Municipal de Cultura per a buscar una solució alternativa. En paraules de David Navarro “per a l'equip de govern serà molt fàcil justificar esta mesura amb l'excusa dels retalls pressupostaris, però des del BLOC de PETRER pensem que podríem contemplar unes altres vies com ara un equip de voluntaris culturals que pogueren fer-se càrrec de les instal·lacions durant el desenvolupament de les activitats o, fins i tot, en alguns casos, els membres mateixos de les entitats organitzadores”.

Navarro ha conclòs afirmant que “el BLOC reclama un procés democràtic amb la participació de la ciutadania, esta vegada a través del Consell Municipal de Cultura, òrgan on podríem debatre sobre estes opcions alternatives”.

Per últim, el candidat del BLOC ha recordat a l'equip de govern que “l'article 6.2 del Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Petrer estableix una sèrie de consells sectorials, com ara el de Cultura, als quals el Govern Municipal hauria de consultar abans de prendre mesures que afecten, negativament en este cas, als ciutadans i al teixit associatiu de Petrer”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada