dijous, 16 de febrer del 2012

Assemblea oberta del BLOC-Compromís per a este divendres 17 de febrer amb motiu de l'aportació del “18% Solidari”

- versió valencià -
El regidor del BLOC-Compromís, David Navarro, ha recordat en roda de premsa a les ciutadanes i els ciutadans de Petrer que “divendres que ve 17 de febrer, a les 18 hores, en el Centre Cultural Les Ceràmiques, se celebrarà una Assemblea Oberta per a decidir a què es destina el 18% solidari del BLOC corresponent al mes de gener”, que equival a 280 €.
La iniciativa del 18% solidari va partir d'esta formació valencianista i progressista quan el Partit Popular va rebutjar la proposta del BLOC per a rebaixar en un 18% les remuneracions de l'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Petrer, “en solidaritat amb els treballadors, les entitats i els ciutadans afectats” per la política de retallades implantada pel PP en els pressupostos municipals de 2012. Per coherència i per a predicar amb l'exemple, el BLOC-Compromís per Petrer va decidir destinar un 18% dels seus salaris nets a causes solidàries, socials i culturals del poble de Petrer.
En resposta a preguntes dels periodistes, Navarro ha aclarit que la intenció de la formació política que representa és mantenir el 18% solidari al llarg del temps, però sí que podria haver-hi canvis en la forma de gestionar esta proposta. Així, en l'Assemblea Oberta d'este divendres 17 només s'assignarà el 18% de les nòmines de gener, però no es descarta la possibilitat de restringir la convocatòria a tres o quatre assemblees a l'any per a així poder donar quantitats més elevades a l'organització beneficiària de cada convocatòria.
En la mateixa línia, i també com resposta a les preguntes formulades per la premsa, l'edil valencianista ha explicat que totes les persones que assistisquen a l'Assemblea Oberta podran votar, assignant 1, 3 i 5 punts a aquelles tres propostes que consideren de major interés social. La més votada rebrà l'assignació de 280 €.
Finalment, David Navarro ha volgut agrair, “tant en representació del BLOC-Compromís com a títol personal, el gest altruista de Càrites Interparroquial”. Esta entitat, que en opinió de Navarro realitza una labor encomiable d'ajuda als més desfavorits, ha manifestat el seu suport a la iniciativa del 18% solidari però s'ha autoexclòs en considerar que hi ha altres col·lectius solidaris més necessitats d'ajuda econòmica.

- versión castellano -
Asamblea abierta del BLOC-Compromís para este viernes 17 de febrero con motivo de la aportación del “18% Solidario”
El concejal del BLOC-Compromís, David Navarro, ha recordado en rueda de prensa a las ciudadanas y los ciudadanos de Petrer que “el próximo viernes 17 de febrero a las, 18 horas, se celebrará una Asamblea Abierta para decidir a qué se destina la aportación del “18%” solidario del BLOC correspondiente al mes de enero”, que asciende a 280 €.
La iniciativa del 18% solidario partió de esta formación valencianista y progresista cuando el Partido Popular rechazó la propuesta del BLOC para rebajar en un 18% las remuneraciones del alcalde y los concejales del Ayuntamiento de Petrer, en solidaridad con los trabajadores, las entidades y los ciudadanos afectados por la política de recortes implantada por el PP en los presupuestos municipales de 2012. Por coherencia y para predicar con el ejemplo, el BLOC-Compromís per Petrer decidió destinar un 18% de sus salarios netos a causas solidarias, sociales y culturales del pueblo de Petrer.
En respuesta a preguntas de los periodistas, Navarro ha aclarado que la intención de la formación política que representa es mantener el 18% solidario a lo largo del tiempo, pero sí que podría haber cambios en la forma de gestionar esta propuesta. Así, en la Asamblea Abierta de este viernes 17 sólo se asignará el 18 % de las nóminas de enero, pero no se descarta la posibilidad de restringir la convocatoria a tres o cuatro asambleas al año para poder de este modo donar cantidades más elevadas a la organización beneficiaria de cada convocatoria.
En la misma línea, y también como respuesta a las preguntas formuladas por la prensa, el edil valencianista ha explicado que todas las personas que asistan a la Asamblea Abierta podrán votar, asignando 1, 3 y 5 puntos a aquellas tres propuestas que consideren de mayor interés social. La más votada recibirá la asignación de 280 €.
Por último, David Navarro ha querido agradecer, “tanto en representación del BLOC-Compromís como a título personal, el gesto altruista de Cáritas Interparroquial”. Esta entidad, que en opinión de Navarro realiza una labor encomiable de ayuda a los más desfavorecidos, ha manifestado su apoyo a la iniciativa del 18% solidario pero se ha autoexcluido al considerar que hay otros colectivos solidarios más necesitados de ayuda económica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada