dimarts, 14 de febrer del 2012

El BLOC-Compromís presenta una bateria de preguntes per a fiscalitzar la gestió del PP

- versió valencià -
El grup municipal del BLOC-Compromís per Petrer ha anunciat este matí que presentarà per escrit una bateria de preguntes per al pròxim Ple Ordinari de l'Ajuntament que se celebrarà el dijous 23 de febrer. En declaracions de David Navarro, portaveu municipal d'esta formació política, “al BLOC-Compromís no li agrada recarregar els plens, però hi ha ocasions en les quals el Partit Popular no ens deixa cap altra opció per la falta d'informació en alguns assumptes, així com per la poca freqüència en la convocatòria d'algunes comissions i consells municipals”.
Els temes que el BLOC traslladarà com a precs i preguntes al ple municipal són competència de diverses regidories, però l'edil valencianista s'ha centrat en aquells aspectes referits a Urbanisme, Hisenda, Desenvolupament Econòmic, Comerç, Cultura, Mitjans de comunicació i Joventut.
Urbanisme. Navarro ha explicat que des del BLOC, “no entenem per què Alcaldia ens ha convocat en repetides ocasions per a tractar la urbanització del Palomaret, però ens hem hagut d'assabentar a través dels veïns afectats de les gestions per a urbanitzar a la zona de Luvi”. Per este motiu, una de les peticions del BLOC serà més informació sobre estes gestions.
Hisenda. El portaveu del BLOC ha lamentat que en el ple de gener el Sr. Fermín García, regidor d'Hisenda, “va esquivar la nostra pregunta sobre la pujada de l'IBI amb una resposta totalment distinta al que li havíem preguntat”. D'esta manera, Navarro té la intenció de reiterar la pregunta per quin criteri es determinarà a quins habitatges afectarà la pujada del 10 % de l'IBI i a quins no?”. Així mateix, el regidor del BLOC preguntarà a quines partides de gasto es destinaran estos ingressos addicionals que no s'havien pressupostat inicialment.
Desenvolupament Econòmic. El BLOC s'interessarà també per l'impacte de l'ADESP -Agència de Desenvolupament Econòmic i Social de Petrer- en l'economia local. En paraules de Navarro, “la Sra. Pepa Villaplana sempre ens diu que s'han creat més de tres-cents llocs de treball i ens sembla magnífic, però quasi tota eixa ocupació és temporal i finançada íntegrament per subvencions d'altres administracions públiques”. Per això, el grup municipal del BLOC-Compromís vol saber “quin és l'impacte real d'esta agència: quants llocs de treball estables ha contribuït a crear l'ADESP en el sector privat?, el PP s'ha parat a pensar que l'ADESP, des de la seua creació fa quatre anys, ni tan sols ha aconseguit frenar unes xifres desocupació que s'han disparat a la nostra localitat?”.
Comerç. David Navarro ha explicat que per al BLOC “és incoherent que, mentre que es promociona el comerç local d'una banda, després es carrega als xicotets comerciants amb taxes abusives per a la recollida de la brossa”. Per exemple, el regidor valencianista s'ha referit als herbolaris, que paguen la mateixa taxa que les farmàcies quan tenen un volum de negoci molt menor.
Cultura. El BLOC ha mostrat el seu malestar perquè, mentre a Elda s'estan contractant obres de teatre “a taquilla” -el consistori cedeix el Teatre Castelar, però sense subvencionar a les companyies teatrals, deixant-les només amb la recaptació per venda d'entrades-, la Regidoria de Cultura de Petrer els vol cobrar també 600 € com a taxa d'ús del Teatre Cervantes. En opinió de Navarro, “esta política provocarà un empobriment de la nostra oferta cultural: només llogaran el teatre companyies potents, que després cobraran les entrades a preus només a l'abast de la classe mitjana-alta”.
Mitjans de comunicació. El BLOC també sol·licitarà que el Consell d'Administració de Ràdio Petrer, SL es reunisca complint la periodicitat fixada en els estatuts d'esta empresa municipal de mitjans de comunicació. Segons Navarro, “no podem admetre que la norma establisca una reunió cada dos mesos i en huit mesos de legislatura ens hagen convocat una sola vegada”.
Joventut. Finalment, el regidor del BLOC-Compromís tornarà a insistir en la convocatòria del Fòrum Jove perquè, al seu judici, “no té sentit que este òrgan de participació juvenil tinga assignats 2.000 € en el pressupost i no en sapiguem res, és que al Sr. Carlos Andreu no li interessa fomentar la participació dels joves de Petrer?”.

- versión castellano -
 El BLOC-Compromís presenta una batería de preguntas para fiscalizar la gestión del PP
El grupo municipal del BLOC-Compromís per Petrer ha anunciado esta mañana que presentará por escrito una batería de preguntas para el próximo Pleno Ordinario del Ayuntamiento que se celebrará el jueves 23 de febrero. En declaraciones de David Navarro, portavoz municipal de esta formación política, “al BLOC-Compromís no le gusta recargar los plenos, pero hay ocasiones en las que el Partido Popular no nos deja otra opción por la falta de información en algunos asuntos, así como por la poca frecuencia en la convocatoria de algunas comisiones y consejos municipales”.
Los temas que el BLOC trasladará como ruegos y preguntas al pleno municipal competen a diversas concejalías, pero el edil valencianista se ha centrado en aquellos aspectos referidos a Urbanismo, Hacienda, Desarrollo Económico, Comercio, Cultura, Medios de Comunicación y Juventud.
Urbanismo. Navarro ha explicado que desde el BLOC, “no entendemos por qué Alcaldía nos ha convocado en repetidas ocasiones para tratar la urbanización del Palomaret, pero nos hemos tenido que enterar a través de los vecinos afectados de las gestiones para urbanizar en la zona de Luvi”. Por este motivo, una de las peticiones del BLOC será más información sobre dichas gestiones.
Hacienda. El portavoz del BLOC ha lamentado que en el pleno de enero el Sr. Fermín García, concejal de Hacienda, “se fue por los cerros de Úbeda y contestó a nuestra pregunta sobre la subida del IBI, algo totalmente distinto a lo que le habíamos preguntado”. Así pues, Navarro tiene la intención de reiterar la pregunta “¿por qué criterio se determinará a qué viviendas afectará la subida del 10% del IBI y a cuáles no?”. Asimismo, el concejal del BLOC preguntará a qué partidas de gasto se destinarán estos ingresos adicionales que no se habían presupuestado inicialmente.
Desarrollo Económico. El BLOC se interesará también por el impacto de la ADESP -Agencia de Desarrollo Económico y Social de Petrer- en la economía local. En palabras de Navarro, “la Sra. Pepa Villaplana siempre nos dice que se han creado más de trescientos puestos de trabajo y nos parece magnífico, pero casi todo ese empleo es temporal y financiado íntegramente por subvenciones de otras administraciones públicas”. Por ello, el grupo municipal del BLOC-Compromís quiere saber «cuál es el impacto real de esta agencia: ¿cuántos puestos de trabajo estables ha contribuido a crear la ADESP en el sector privado?, ¿el PP se ha parado a pensar que la ADESP, desde su creación hace cuatro años, ni siquiera ha logrado frenar unas cifras de paro que se han disparado en nuestra localidad?”.
Comercio. David Navarro ha explicado que para el BLOC “resulta incoherente que, mientras se promociona el comercio local por un lado, luego se carga a los pequeños comerciantes con tasas abusivas para la recogida de basuras”. Por ejemplo, el concejal valencianista se ha referido a los herbolarios, que pagan la misma tasa que las farmacias cuando su volumen de negocio es mucho menor.
Cultura. El BLOC ha mostrado su malestar porque, mientras en Elda se están contratando obras de teatro “a taquilla” -el consistorio cede el Teatro Castelar, pero sin subvencionar a las compañías teatrales, dejándolas sólo con la recaudación por venta de entradas-, la Concejalía de Cultura de Petrer les quiere cobrar también 600 € como tasa de uso del Teatro Cervantes. En opinión de Navarro, “esta política provocará un empobrecimiento de nuestra oferta cultural: sólo alquilarán el teatro compañías potentes, que luego cobrarán las entradas a precios sólo al alcance de la clase media-alta”.
Medios de comunicación. El BLOC también solicitará que el Consejo de Administración de Radio Petrer, SL se reúna cumpliendo la periodicidad fijada en los estatutos de esta empresa municipal de medios de comunicación. Según Navarro, “no podemos admitir que la norma establezca una reunión cada dos meses y en ocho meses de legislatura nos hayan convocado una sola vez”.
Juventud. Por último, el concejal del BLOC-Compromís volverá a insistir en la convocatoria del Foro Joven porque, a su juicio, “no tiene sentido que este órgano de participación juvenil tenga asignados 2.000 € en el presupuesto y no se sepa nada de él, ¿es que al Sr. Carlos Andreu no le interesa fomentar la participación de los jóvenes de Petrer?”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada